• Info

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor! Érdeklődni szeretnék,16 hetes terhes vagyok és pjzsmirigy alulműködésem van.Mikor kiderűlt,hogy terhes lettem L-Thiroxin mellett 0.926TSH volt.Most voltam ellenörzésen és a TSH:3.770 lett. Azt mondták ,hogy a gyógyszert ugyanúgy szedjem,75 illetve 100mcg váltakozva.Én megvagyok ilyedve,hogyha az érték tovább nő akkor baj lesz a babával!2 hónap múlva kell kontrollra mennem.Találtam egy terhes vitamint Femibion 400-ami tartalmaz jódot.Kérdésem az lenne,hogy nekem lehetne-e szednem az l-Thiroxin mellett? Várom válaszát és előre is köszönöm!Üdvözlettel:Vizesné

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ha autoimmun pajzsmirigy gyulladás okozza a pajusmirigy problémát, a jódot nem szokták javasolni. ( Erről azért megoszlanak a vélemények.) A legfontosabb a megfelelő hormonpótlás. A mostani értéke rendben van, de ellenőrzése folyamatosan szükséges.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. május 19., 14:36; Megválaszolva: 2011. május 24., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: