• Magas prolaktinszint 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Bessenyei Mónika! Köszönöm válaszát. Igen, endokrinológiai gondozásra járok. Nem tudom, mit ért a "minden lehetséges vizsgálaton". Mammográfiára én kértem beutalót. Az endokrinológusom küldött MR-re és vérvételre, ahol az elsőnél meg lett nézve a TSH, az FT4 ÉS A PROLAKTIN értéke, az utóbbi két alkalommal már csak a prolaktint kértek. Ennyi volt az összes vizsgálat. Nos én azt olvastam, hogy petefészek betegsége, máj, vese elégtelen működése is okozhat magas prolaktinszintet. Nem értek hozzá, de egy teljes vérkép, hasi ultrahang talán nem ártana. Épp ezért kértem segítséget ezen az oldalon, mert szeretném tudni, hogy más orvos mit javasolna? Köszönöm, hogy elolvasta kérdésem.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a magas prolaktin szint témában

        Kedves Kérdező! Valóban lehetnek olyan daganatos betegségek, elsősorban petefészek eredetűek, ahol a daganat sejtjei prolactint termelnek. Nőgyógyászati vizsgálat mindenképpen szükséges lenne, azt gondoltam, az már első körben megtörtént. Bizonyos gyógyszerek is emelhetik a prolactint szintet, ennek is utána kellene nézni, hogy nem szed e olyan gyógyszert, ami ezt okozhatja. Ebben háziorvosa is tud Önnek segíteni. A koponya MR-rel a hypophysis (agyalapi mirigy) prolactin termelő daganatát kizárták. Kérje háziorvosa segítségét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. május 17., 22:03; Megválaszolva: 2011. május 21., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: