• Hypophysis mikroadenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a leleteim alapján mennyire lenne sűrgős a kezelésem mert január óta az itteni orvosom nem tesz semmit, nem kapok semmi féle gyógyszert sem pedig kezelést! Diagnosztizáltak nálam Mr vizsgálat alapján meg labor alapján egy 3mm átmérőjü, kontraszt anyagot későbbi fázisban halmozó gócot, tehát hypophysis microadenomát! Ez a laborom is észrevehető mert a hormonháztartásomat összezavarta: Prolaktin: 711.00 mIU/1 a referencia tartomány 102-496! Totál tesztoszteron 3.30 a referencia tartomány 0.29- 1.42! a többi hormon értéke aránylag normális! Mindemelett voltam kismedence MR-en is és ott mindkét oldali ováriumban nagyszámban 10mm-nél kisebb ovális, kerek, folyadék jellegű képlet látható! ill. a bal oldali ovárium mérsékelten kisebb mint a jobb oldali! Kétoldali multicystas ovárium! Tudom hogy nem túl sok adatot adtam meg, de remélem végre kaphatok valami választ a kérdésemre! Előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Katalin válasza a hypophysis microadenoma témában

        Kedves Hölgyem, tényleg jól gondolja,hormonális problémái nem alulbecsülendők. A multicysticus ovariális syndróma - a petefészkek cystái más test és alkati rendellenességekkel is járhatnak. Az emelkedett prolaktin szintet gyógyszerrel lehet orvosolni,kérem forduljon endokrinológushoz,neurológushoz és nőgyógyászhoz. Gyógyszeres kezelésre a prolaktint termelő microadenoma visszahúzódhat,hormonháztartása rendbe jöhet. Leggyakrabban az endokrinológus ill.neurológus szakember írhatja fel vényre az Önnek szükséges gyógyszert.


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. május 15., 21:55; Megválaszolva: 2011. május 17., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: