• Kéz- és lábizzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Különös problémával fordulok Önhöz. Tenyerem és talpam erősen izzad már nagyon rég óta, érdekessége az hogy ha zoknit húzok, akkor majdhogynem megszűnik az izzadás. Semmilyen vizsgálaton nem voltam még eddig, de nagyon kellemetlen főleg nyárom nem húzhatok minden cipőhöz zoknit. Mondták már hogy pajzsmirigy túltengésem van, kivizsgáltatom valószinű. Vagy vmi pszihés probléma lehet? Várom válaszát köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A pajzsmirigy túlműködés egyik tünete lehet a fokozott tenyéri-talpi izzadás, ezért endokrinológiai vizsgálat mindenképp javasolt ( Dr. Gál Mónika is javasolta Önnek a hajzsírosodása miatt).

        Stressz, érzelmi ok miatti fokozott izzadás esetén különböző stresszoldó módszerek, esetleg  enyhe nyugtatók  segíthetnek.

        Előbbiek kizárása után helyileg hatásos lehet aluminium- klorid oldat, vagy szalicilsavat és timsót tartalmazó hintőporok használata , illetve újabban iontoforézissel is lehetőség van a tenyéri-ill. talpi izzadás mérséklésére.

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-30 14:57:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: