• Hirtelen hízás-állandó enni akarás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Én egy 165cm magas 17 éves lány vok.A súlyomat most nem tudom meg mondani de mielőtt meghíztam 48-49 kg voltam viszont a centikben a változás nagyon látszik. :S Sztem olyan 54-55 kg körül lehetek most.Az utóbbi egy két hónapban állandóan éhség rohamok törnek rám.Ahhoz h teltség érzetem legyen nagyon sokat kellene ennem.Ebben az időszakban nagyon sokat híztam, pedig az előző időszakban is ettem rendesen sőt néha nassoltam is és nem híztam.Régebben ha diétáztam könnyen ment a fogyás most semmilyen diétával nem megy.Kimerült ,fáradékony vagyok.Sűrűn szenvedek alvás problémákkal.És mivel ilyen éhségérzetem sose volt és sose híztam még meg ilyen hirtelen ennyire ezért elkezdtem gondolkodni h ez talán nem is csak egy egyszerű kis meghízás hanem valami van a háttérben.Legfőképp a hasamon és a derekamon rakódtak le csúnya zsírpárnák.Mióta sajnos sikerült felszedtem ezeket a kilókat feszengek nem merek feszes ruhákat húzni meg próbálok úgy öltözni h ne látszódjon mert ezelőtt csinosnak éreztem magam és most már ezért szoktam kiborulni h egyszerűen nem tudok lefogyni egyetlen diétával sem vagy csak nem találtam meg a megfelelőt.Ehhez szeretnék egy kics segítséget kapni h mi is lehet a probléma vagy kihez fordulja hova menjek?

        Dr. Veress Dóra válasza a hízás, fáradékonyság témában

        Kedves Kérdező! A legelső lépés a probléma megoldása felé az lenne, ha elmenne a családorvosához és csinálnának egy laborvizsgálatot. Elősorban azt kellene tisztázni, hogy nincs-e vajon valamilyen pajzsmirigybetegség a tünetek hátterében. A tünetei alapján felmerül ennek a gyanúja.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2011. május 10., 20:38; Megválaszolva: 2011. május 11., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
        Magunkról tanulni sosem késő! Az egészségértés jelentősége felnőtteknél.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó