• Pajzsmirigy alulműködésre gyógyszer emelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő, Úr! Februárban pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg, TSH 12 értéknél. Kivizsgálást követően L-thyroxin 25mg-ot kezdtem el szedni. Az orvosom most ezt heti kétszer 50 mg-ra szeretné felemelni, mivel az újbóli vérvétel során a TSH 4,08 lett. Érdekelt egy másik szakember véleménye is, aki azt mondta, hogy 25mg-ot ő nem is szokott felírni, szerinte 50mg-mot kellene most szednem minden nap a következő vérvételig. Kérdésem az lenne, hogy Őn mit javasol? szedjem minden nap az 50 mg-ot vagy inkább csak fokozatosan növeljem az adagot (heti kétszer 50mg, a többi nap marad a 25mg) Ha 4.08 a TSH-m arra miért kell még szedni nagyobb mértékben a gyógyszert? köszönöm válaszát!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy alulműködés témában

        Tisztelt kérdező! Ha autoimmun pajzsmirigy gyulladás okozza a pajzsmirigy alulműködést, a legjobb, a betegség szempontjából, hogy ha a TSH 1-2 mIU/ml között van. Ezért kis adag emelés önnél is szóba jön. Ezt inkább egyenletesen javasolt elosztani, pl. minden nap 3/4 tabletta, azaz 37,5 mikrogramm. Amennyiben önnél van valamilyen egyéb kísérő betegség, pl. szívbetegség, az adag emelése ennek ismeretében meggondolandó. Az emelést mindenképpen egyeztesse endokrinológusával!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 09., 23:18; Megválaszolva: 2011. május 12., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: