• Lombikprogram alacsony TSH-val?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Helyzetem a következő: több korai vetélés(6-7hét), inszeminációk és egy lombik (ami a 7.hétig sikeres volt)után állok.Voltunk férjemmel genetikai és immunológiai vizsgálaton is, eddig minden eredményünk jó volt. Az elmúlt hónapban nálam alacsony TSH (0.091 mE/l)érték és magas FT3(7.5 pmol/l) mutatkozott.Ez után voltam UH-on, melynek eredménye:"apró echoszegény, ill. isoechoikus gócok a norm. nagyságú pajzsmirigyben.Az endokrinológus elküldött vérvételre, melynek eredménye: Anti-TPO:6.5 E/ml, Thyreoglob.:155.9 E/ml, TRAK: 0.520 U/l. Azt mondta ez jó, nem szükséges gyógyszeres kezelés vagy egyéb és ismét vérvételre küldött, ami:TSH: 0.048mE/l, FT3: 7.70 pmol/l, FT4: 15.8 pmol/l lett. Kérdésem az lenne, hogy ilyen értékekkel mire számíthatok, lehet-e így lombikprogramot kezdeni, esetleg szükséges-e valamilyen vizsgálat? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy lelet témában

        Tisztelt kérdező! Kicsit magasabbaknak tűnnek a pajzsmirigy ellenes antitestek, bár mivel normál tartományokat nem írt, ebben nem lehetek biztos. (A labor normálértékeke módszerfüggők.) Mindenképpen érdemesnek tartom, ebben az esetben, hogy megvárják merre billen a pajzsmirigy működés, mert a terhességben a normális pajzsmirigy működésre nagy szükség van.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. május 04., 14:18; Megválaszolva: 2011. május 09., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: