• Ez mire utalhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/nő! Lábdagadással, és jobb bordaív alatti nyomó érzéssel mentem az orvosomhoz.Vízhajtó hatására mindkettő csökkent vagy elmúlt, észrevettem hogy a hasi tájékról is távozott a víz.( közben hasi ultrahang vizsgálat teljesen normális eredményü lett)Megmérte a vérnyomásom, ami normális, csak a pulzusom volt 118.TSH labor kértek, aminek 2 hét múlva lesz eredménye, utána lehet hogy a kardiológiára is beutal, mert szerinte a "motorral" van probléma.Betalocot írt fel addig. Akkor ez most mit jelenthet? Mert 2 hétig igedeskedhetek, mire megjön az eredmény. A tsh-t értem, pajzsmirigyproblémára gondol, de én inkább fázékony vagyok, nem fogyok, nem fáj a nyakam, száraz a böröm és csökkent a szörzetem is. Fáradékony vagyok, ha mozogni kell, főleg lépcsőzéskor vagy ha a karomat kell felemelni, nehezemre esik. Kicsit megijedtem, hogy estleg a szívemmel van probléma, és még 2 hétig bizonytalanságban érzem magam.

        Dr. Veress Dóra válasza a pajzsmirigy, szívelégtelenség témában

        Kedves Asszonyom! A pajzsmirigy alulműködésnek lehet jele a fázékonyság, a száraz bőr, a kevesebb szőrzet, valószínűleg ezért kérte orvosa a TSH vizsgálatot. A lábdagadás és a máj környékén érzett nyomás, a fulladás oka lehet a szív gyengébb működése. Mivel a szív nem tudja elég gyorsan pumpálni a vért, ezért a visszerekben pangás alakulhat ki. Ezen okok miatt fogja Önt orvosa Kardiológiára küldeni. Egyelőre ne idegeskedjen, egyáltalán enm biztos, hogy bármelyik vizsgálat is kóros eredménnyel fog járni, ha meg esetleg bebizonyosodna, hogy gond van, akkor idejében el tudják kezdeni a kezelést.


        Kérdés: 2011. április 25., 18:11; Megválaszolva: 2011. április 27., 00:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: