• Pajzsmirigy vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 64 éves nő vagyok. Endokrinológiai beutalót kaptam, labor vizsgálat alapján. Értékeim: Rapid TSH: 53,45 u/U/ml, Szabad T/4: 0,81 ng/dl,Szabad T3: 2,2 pg/ml. Panaszaim: erős hajhullás, rengeteg alvás, fáradékonyság, magasabb pulzusszám. Nem szültem, 24 éves korban két oldali petefészek eltávolitás miatt. Hormonpótlás nem igen volt, csap pár évig a 90-es években. Koleszterinszint: 6,64 /kis ideje/. Hizásra nem, inkább fogyásra vagyok hajlamos. 13 évesen Durabolin és Pregnyl kurát kaptam, vészes soványságért, eredménye nemi érettség és kis hizás lett. Jelenleg a következő gyógyszereket szedem: Floxet antidepresszáns, Betaloc, Propafhenon. Kérném szépen szives véleményét, és nagyon köszönöm! Ezen kivül labor vizsgálat eredményem jó. Köszönettel:!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy értékek témában

        Tisztelt kérdező! TSH értéke magas, ez alulműködő pajzsmirigyet jelez. Bár nem írta meg a normál tartományokat, amelyeket az ön laborja ad meg, de úgy tűnik, az fT4 és fT3 szint nem túl alacsony. Mindenképpen javaslom endokrinológus felkeresését gyógyszerbeállítás miatt. A koleszterin szint emelkedése is összefügghet az alacsony pajzsmirigy működéssel.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. április 23., 13:26; Megválaszolva: 2011. április 25., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: