• Pajzsmirigy probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Lakóhelyünkön egyre több embertől hallom, hogy pajzsmirigy problémája van, most már gyermekeknél is alakult ki alulműködés. Engem is műtöttek túlműködés és göbök miatt, nem ismeretlen számomra a probléma, tudom, hogy a magyar lakosság elég nagy része érintett a pajzsmirigy megbetegedésében. Mivel van két kicsi gyermekem, különösen foglalkoztat, hogy ilyen gyakori ez a betegség. A kialakulásban nyilván számos tényező játszhat szerepet, de most konkrétan az érdekelne, hogy pl. a lakóhely közelében lévő transzformátor állomásnak lehetnek-e, kimutathatók-e negatív hatásai az egészségre és a pajzsmirigyre? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Magyarország 4/5 része jódban szegény területen fekszik. Ennek kimutathatóan van kapcsolata a pajzsmirigy megbetegedések gyakoriságával. A megelőzésben annyit mindenképpen tehet, hogy jódozott sóval készíti az ételeket. A transzformátor állomásról nem bizonyított, hogy ilyen káros hatást fejtene ki az emberekre.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. április 20., 15:19; Megválaszolva: 2011. április 25., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: