• Microadenoma százaléákoltatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr úr(nő) Az előző levelemből kimaradtak az leletmények, most le írom azokat is: Radiológiai vizsgálati lelet sella mr vizsgálata T1 súlyozott sagitalis és coronalis natív és kontrasztos vékonyrétegű szeleteket készítettünk a Beutalón: hyperprolaktinémia, fokozott acth termelés. A sellafenék ép kontorú, jobb oldalon kissé kimélyült. hypophysis mirigyállományának átlagos magassága 4-5 mm átmérőjű, alacsonyabb jeladású. a kontrasztanyagot is kisebb mértékben halmozó terime. a hypophysisnyél középállású. vélemény: a jobb lebenyben leírt elváltozás microadenomának megfelelhet. -------------------------------------------------------- előző betegsége: 2011 január óta ismert hypophysis adenoma, gyermekkorban több alkalommal tüdögyulladás.csecsemő korban tüdőgyógyászati vizsgálat. gyógyszerei bromocriptin, sertralin Gyógyszer allergia: avelox. ---------------------------------------------- A kérdésem az lenne hogy ilyen típusú betegséggel van e értelme elkezdeni a leszázalékoltatást? látszik rajtam hogy beteg vagyok, így a munkába való bejutás szinte 0. Előzmény: Tisztelt Dr úr(nő) microadenomám van, jelenleg gyógyszeres kezelés alatt állok, eddig már 40%-ra vagyok le százalékolva. a kérdésem az, hogy ez a betegség jelenthet e további leszázalékoltatást? sajnos látszik rajtam hogy beteg vagyok, így nem biztos hogy találok munkát. a választ előre is köszönöm! Márton

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a microadenoma témában

        Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy csak a mikroadenoma miatt nem fogják leszázalékolni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. április 19., 14:21; Megválaszolva: 2011. április 20., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: