• Szükséges-e a műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő!/Úr Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy kiderült Hashimoto thyreoiditis / Basedow Kór / okozza nálam a pajzsmirigy túlműködést. Semmilyen elváltozást nem mutattak a vizsgálatok csak göböt.,kb. 2 cm nagy a pajzsmirigy. Viszont nem szültem még 27 éves vagyok jelenleg jó a vérképem is. Azt szeretném megtudni,hogy az Ön véleménye szerint kell-e műtét vagy nem. Ugyanis úgy tudom az autoimmun betegség miatt egy idő után úgyis elhal a pajzsmirigy. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Hidvégi Krisztina

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy túlműködést lehet (és kell is) gyógyszerrel kezelni, de ha a túlműködést egy pajzsmirigy göb fokozott hormontermelése okozza, a műtét a választandó megoldás. Elég zavaros a levele ami a diagnózist illeti, így azt kell javasoljam, hogy a leletekkel keressen fel endokrinológiai szakrendelést és a szakorvossal beszélje át az ön számára legmegfelelőbb megoldást.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. április 05., 02:37; Megválaszolva: 2011. április 06., 20:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: