• Pajzsmirigy ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! Pajzsmirigy cysztát állapítottak meg nálam kb. 2 éve, több 1cm alattit ill. a nagyobbat 4cm lekellett szívni cytológián annak az eredménye negatív lett. A hormonom rendben van, azóta az a cyszta nem telítődött vissza, de párnapja a másik oldalon az eggyik cyszta megint feszült és nehéz volt a nyelés. Bejelentkeztem már az endokrinológushoz, de érdekes módon magától vissza húzódott és már nem nehéz a nyelés. de ettől még elmegyek az orvosomhoz természetesen. Kérdésem az volna miért növekszik meg? Nincsen ennek a növekesének valamien szövődménye, baj hogy megnövekszik. ill .van még echodús göb az egy rossz indulatú valami? Most, hogy megint vannak nyaki panaszaim nagyon kétségbe vagyok esve, mert egy 3 ikres anyuka vagyok. Arról nem is beszélve hogy a nyakam hátsófele is szokott intenzíven fájni szerintem talán ellehet meszesedve.Várom mielőbbi válaszát! Szép napot!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy ciszta témában

        Tisztelt kérdező! A cysták csaknem mindig jóindulatú pajzsmirigy elváltozások. Az echodús göböket amennyiben 1 cm feletti nagyságúak, meg kell vizsgálni, hogy ártalmatlanok-e. Az, hogy a cysta folyadéktartalma megnő, szokványos jelenség, ha panaszokat okoz le szokták szívni a beltartalmat, makacs esetben akár műtét, vagy egyéb eljárás is szóba jöhet. Erre azonban csak ritkán van szükség.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. április 02., 10:27; Megválaszolva: 2011. április 04., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: