• Pajzsmirigy hormon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő:Rutin vérképet nézettem meg,amiből kiderült,hogy a TSH pajzsmirigy hormon 0.1 szinten van.28 hónapos kislányomat 25 hónapig szoptattam,és most kb. 3 hetes terhes vagyok.A vérvétel idején kb 2 hetes lehettem.Gyulladás volt a szervezetemben,kb 3 hete náthás voltam,a vérvétel napján pedig egy erős hasmenéses,hányásos megbetegedésem lett estére,ami az egész családon át ment,de nekem volt a legrosszabb kimenetelű./ óra alatt kb 20-szor mentem WC-re,de a végén már csak víz jött belőlem.Lázas nem voltam.Diétáztam és egy nap alatt rendbe jöttem.Lehetnek ezek az okai a pajzsmirigy eredménynek?Strumám nincs,megvizsgálták,most ellenanyag szérumot vizsgálnak.Lehet e miatt valami baja a babának?A kislányomnál nem okozhatott bajt,hogy szoptattam,és a pajzsmirigy eredményem nem jó?Kialakulhatott nála is a pajzsmirigy hormonnal hasonló?Olvastam,hogy gyerekeknél a megkésett beszédfejlődfést eredményezheti.Még nem igazán akar beszélni,kb 20 szót mond ki csak,de megérti amit mondunk neki.Szobatiszta már.Kérem segítsen,mert nagyon aggódom értük.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Pajzsmirigy betegség, terhesség, szoptatás témában

        Tisztelt kérdező! Nagyon enyhe a TSH csökkenése. fT4 szintet is kell méretni, hogy kiderüljön, áll-e enyhe pajzsmirigy túlműködés a háttérben. De az is lehet, hogy a vérvételkor zajló fertőzés, vagy a koraterhesség okozta ezt a kis eltérét. E miatt a babának várhatóan nem lesz baja, de javaslom, hogy endokrinológust keressen fel a kivizsgálás miatt. Ha jelzi, hogy várandós, soron kívül, hamarabb kap időpontot.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. március 31., 11:09; Megválaszolva: 2011. április 03., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: