• Pajzsmirigy túlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 5-6 éve magas volt a vérnyomásom állítólag ezt is a pajzsmirígy okozta de a renitec gyógyszerrel be lett állítva.volt benne egy kis göb is.Azt nem mondták hogy túlmüködne vagy alul.Viszont hiába ettem sokat 1 dekát nem híztam most meg már nincs is étvágyam,izzad a talpam és a tenyerem,nagyon változik a hangulatom,néha depressziósnak is érzem magam és stresszesnek és 172cm vagyok meg 52kg.Az nagyon kevés szerintem.Viszont ha szedném rá a gyógyszert akkor lehetséges hogy meghíznék???Köszönöm:egy 22 éves anyuka

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hyperthyeosis témában

        Tisztelt kérdező! A pajzsmirigy túlműködét kezelni kell, mert ez egy súlyos betegség. Amennyiben a hormonszintjei most is magasak, feltétlenül gyógyszeres kezelésre van szüksége. Annyit fog hízni, hogy visszanyerje a normális testsúlyát. Az elhízás helyes étrenddel megelőzhető.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. március 29., 13:31; Megválaszolva: 2011. április 03., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: