• MEN2/A

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 12 évvel ezelőtt (26 évesen) állapították meg nálam, hogy örökletes betegségem van. (MEN2/A) Megműtöttek kivették a pajzsmirigyeimet (totálisan), majd 2008-ban a mellékveséimet. A májam is áttétes lett, de tokozódást mutattak a vizsgálatok! Szeretném megkérdezni, hogy (1)mennyire komoly ez a betegség, (2)meddig lehet vele élni (statisztikai adatok szerint) és (3) van-e valami olyan lehetőség (étrend kiegészítő, kúra...) amivel segíthetnék a javulásban? Válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel: Andrea

        Dr. Fáklya Mónika válasza a MEN témában

        Tisztelt kérdező! Betegsége folyamatos kontrollt igényel, hogy az esetleges problémák időben kerüljenek felismerésre. A túlélést nem lehet megmondani, mert aza a problémák megjelenésétől és felismerési idejétől függ. Járjon rendszeresen a javasolt endokrinológiai kontrollokra.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. március 28., 10:12; Megválaszolva: 2011. április 03., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: