• Van valami megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyósom 67 éves, szívbeteg. Kb. másfél éve egy 3 cm-es göböt fedeztek fel nála (strúma), ami gyógyszeres kezelés mellett 5 cm-esre nőtt. Műteni szeretnék, viszont nem biztos, hogy a szíve bírná a műtétet. Jelen helyzetben két lehetőség előtt áll: vagy megműtik, de esetleg ottmarad a műtőasztalon, vagy nem műtik meg, akkor viszont a növekvő göb megfojtja. Van esetleg valamilyen harmadik lehetőség, amivel lehet kezelni ezt a dolgot? Esetleg van-e értelme pl. sugárkezelésnek, amitől összehózódhat ez a "golyó"? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a struma témában

        Tisztelt kérdező! Az ilyen nagy kockázatú műtétek vonatkozásában mindenképpen a beteget ismerő endokrinológus tudja elmondani a lehetőségeket. Ebben így távolról sajnos nem tudok segíteni, így endokrinológus szakembert kell felkeresniük.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. március 16., 16:47; Megválaszolva: 2011. március 20., 11:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó