• csalánkiütés és ödéma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr. Fáklya Mónika részére Kedves Doktornő! Kislányom 3 éves múlt, és kb. 1,5 éves kora óta jelentkezik nála egy csalánkiütéssel és ödémával járó tünet, amely kisebb nagyobb mértékben minden fertőzéses megbetegedéssel együtt jár, pl. kis megfázás nátha 1 nap kicsi piros foltok szeme felduzzad, de másnapra semmi, ha influenza vírus fertőzés, magas láz, 4 napig nagyon erős egész testen csalánkiütés, fájdalom, ödéma, és vagy úgy hogy hónapokig semmilyen tünete nem jelentkezik. Először allergiás okokat kerestünk negatív lett ételre is gyógyszerre is, immunológusnál is voltunk, nem hozott eredményt, a Doktornő szerint immuntúlreakció, amit idővel kinő a gyermek. Nemrég olvastam sokat a csalánkiütés lehetséges okairól, és többek között felmerült az endokrinológiai vizsgálat is bennünk, de mivel ez elég komoly sok sok szúrással, kontrasztanyaggal járó vizsgálatsorozat, nem szeretném úgy alávetni, ha Ön szerint teljesen rossz irányba keresgélünk. Az ő tünetei minden esetben egy fertőzéses megbetegedéssel járnak együtt, vagyis amikor a szervezete védekezni kezd, a csalánkiütése még a lázat is megelőzi általában néhány órával. Amikor olvasok ezekkel kapcsolatban, mindig folyamatos hosszan tartó tüneteket írnak le kórtörténetben, legyen az pajzsmirigy betegség vagy autoimmun betegség, de ez nálunk nem áll fenn. Szeretném megkérdezni, hogy az endokrinológia jó irány lehet a kislányom számára, vagy inkább más irányba kutassunk tovább, pl. góckutatás, vagy maradjunk az immunológia területén. Köszönettel Kiss Adrienn Tóth Zoé (3 éves) nevében

        Dr. Fáklya Mónika válasza a csalánkiütés, ödéma témában

        Tisztelt kérdező! Ez a tünet véleményem szerint immunológiai eredetű, így jó helyen vannak gondozáson.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. március 10., 16:08; Megválaszolva: 2011. március 14., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: