• Pajzsmirigy alulműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor No/Ur! Segitseget szeretnem kerni mivel tuladagolasra kerult sor, es semmilyen magyarazatot nem kaptam. Ezelott 2 es fel honappal a TSH ertekem 7,73uIU/ml volt, valamint az F4 0,93 ng/dL es az ATA 119 IU/mL. Az orvosom a kovetkezo diagnozist allapitotta meg : (jobb oldali pajzsmirigyem 1,53x1,2x4,27cm, V 3,75ml, baloldali : 1,78x1,50x4,04cm, V5,15ml) pajzsmirigy alulmukodes, valamint krónikus lymphocytás pajzsmirigy. Erre kaptam egy 2 honapos kezelest : Euthyrox 100 -nak a felet szedtem reggelente. Ket honap utan, mikor visszamentem a TSH ertekem nagyon alacson lett, 0,02 uIU/ml. Orvosom azt mondta hogy tuladagolas tortent es ezutan szedjem csaj a 25 -os Euthyroxot. Most ezt a kezelest folytatom es lehetseges hogy terhes vagyok. Utanna olvastam a tuladagolas kovetkezmenyeinek es aggodok. Lehetnek mellekhatasai ennek a magzatra vagy ram nezve. A megfoganas a tuladagolas masodik honapjaban tortenhetett ami utan le is csokkentettem az adagot. A masik kerdesem az lenne hogy a PCO-hoz koze van e ennek, valamint a menstruacios zavarokhoz. Elore is koszonom valaszat!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Nem csökkent olyan mértékben a TSH szintje, hogy az aggodalomra adjon okot. A legfontosabb, hogy a terhesség alatt az édesanya megfelelően legyen ellátva pajzsmirigyhormonnal, mert a gyermek fejlődéséhez ez elengedhetetlen. Szedje tovább a gyógyszert! Követni kell a hormonszinteket és valószínű, hogy emelni kell majd az adagot, ahogy a terhesség előrehalad.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. február 11., 11:22; Megválaszolva: 2011. február 13., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: