• Pajzsmirigy göbök

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedve Doktornő! Endokrinológushoz járok, mert strummám van. Voltam már ultrahangon, megy 1 cm-es göböt mutatott, cisztát stb. Elküldtem izotópvizsgálatra melyen ezt írták: Kissé megnagyobbodott pajzsmirigy. Az aktivitás felvétel foltosan egyenetlen. Körülírt kóros aktivitás dúsulás nem látható. TC99m uptake:2,7%.Funkcionálisan körülírt göb nem mutatható ki. A kérdésem, hogy a hideh vagy a meleg göb nem látszódik az izotópon. Ha ultrahangon találtak itt miért nincs. Februárban megyk citológiára, márciusban vissza a dokihoz addig szeretnék valami információt.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Mindkét tipusú göb látható az izotópvizsgálat során. Az uh és az izotóp lelet együtt értékelendő és ezt az endokrinológusa fogja megtenni. Az uh-on leírt göb ott van a pajzsmirigyében, méretet miatt a citológiai vizsgálat indokolt.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. január 28., 06:46; Megválaszolva: 2011. január 31., 13:07

        Tudjon meg többet: pajzsmirigy
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr ! Màr többször volt pajzsmirigy gyulladàsom és kb fél éve a bal oldalt szúr és nagyon fàj ,a hidegek januàrban ahogy bejjöttek rosszabul lettem és ez màr most 4-dik hete tart. Olyan érzésem van mintha fel akarnék...
        Jó napot! 17 éves lány vagyok, és tavaly májusba bekerültem a kórházba mivel 1 hónap alatt 10kg-ot lefogytam. A zárójelentésben az volt, hogy a pajzsmirigyem meg van nagyobbodva. Nem kaptam rá semmi gyógyszert. Azóta semmi nem javult, sőt...
        Tisztelt Doktornó! A két hete készített labor eredményem: TSH 0,479 mIU/L 0,400 - 4,000 szabad T3 6,11 pmol/L * 3,80 - 6,00 szabad T4 12,04 pmol/L 7,75 - 15,21 Progeszteron a ciklus 21. napján: 59,3 nmol/l A kérdésem az, hogy ezen értékek...
        Édesanyám 2013 óta szed pajzsmirigy alulműködésre L-Thyroxint, az értékei 2012-ben 13,98, 2013-ban: 7,96 voltak. Mindig édesapám íratta fel neki a gyógyszert az orvosnál, ezért az utóbbi két évben a háziorvos nem látta, nem kontrollálta...
        Tisztelt Doktor Nő! Szeretném a tanácsát kérni, a következö problémával kapcsolatban: kislányom 7éves, 2.osztályos, jó tanuló, jókedvü, nyugodt gyerek.Hetente legalább 1x hazaküldik az iskolábol, mert hány és rosszul érzi magát....
        Kedves Doktornő! 12 hetes várandós vagyok. Megnagyobbodott pajzsmirigyem miatt a belgyógyászom laborba küldött aminek az értékei az alábbiak lettek. Ft3 5.1 3.5-6.5 Ft4 13.1 11.5-22.7 Anti tpo 44 0-60 Tsh 0.8 0.55-4.78 Trak...
        Tisztelt Doktornő! 2010-ben diagnosztizáltak Hashimoto thyreoditissel. TPO értékem 1300 feletti. L-thyroxint szedek, 100 mg-ot. Hormon pótlásával többnyire tünetmentes vagyok. Több kozmetikai kezelésnél ellenjavallatként láttam az autoimmun...
        Tisztelt Doktornő! 50 éves nő vagyok. Pajzsmirigy-alultermelés tüneteit észleltem magamon, ezért orvoshoz fordultam. A vérvizsgálat normál TSH-értéket jelzett (3,36 mIU/L; 0,27 - 4,20 referenciatartomány mellett), az ultrahangvizsgálat azonban...
        Tisztelt Dr.Nő! Olyan kérdésem lenne Önhöz,hogy a leleteim alapján utal e bármi arra hogy pcos betegségem lenne? ezek a 3.napi eredményeim: Tsh: 0.61 mIU/l T4: 15.25 pmol/l T3: 5.37 pmol/l lutenziáló hormon: 9.46 IU/l FSH: 8.30...
        Tisztelt Dr. nő! Pár éve voltak hormon problémáim, pcos, hipofízis adenomám volt. Kaptam rá gyógyszereket, utána rendeződött. (minden érték jó volt) 3 hónapja volt egy petefészek ciszta műtétem, és azóta fájnak a melleim meg évek óta...