• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        23 évesen 2 hónap alatt híztam 30kg,akkor derült ki,hogy a pajzsmirigyemmel gond van!de nekem az orvosok nem mondtak semmit ,csak meg kérdezték mi a panaszom és én mondtam,hogy semmi!évente mentem vissza és soha nem tudtam azt,hogy azok a bajaim amik vannak azok oda tartoznak,de szerintem ezt nem is nekem kellett volna tudnom hanem az orvosnak kellett volna kérdeznie!most utána olvastam és furcsa felfedezést tettem!nekem olyan panaszom van ami az alultengésre és a túlműködésre is igaz!ami a lényeg rettenetesen hízok és higgye el nem azért mert farkas étvággyal eszek!tudom mindenki ezt mondja de én tényleg nem!a panaszaim:rettenetesen száraz a bőröm,hullik a hajam,néha még a szemöldököm is,nagyon agresszív vagyok,rettenetesen viszket a bőröm,borzalmasan törik a körmöm,és naponta többször is eltudnék aludni akár órákig is és este úgy fekszek le,hogy öt perc nem kell és alszok,a szívem nagyon beindul és akkor ver de annyira,hogy meg ijedek,de erre szedek betalock-ZOK,továbbá a vízet nem bírom lehajtatni magamról főleg a bal lábamról az mindennap be van dagadva feszül már sötét lila és szerintem ez a víz miatt,és most már megint elkezdődött jó pár hónapja,hogy rettenetesen folyt de annyira,hogy éjszaka arra ijedek fel,hogy nem kapok levegőt!meg próbáltam sétálni,tornázni mert már nagyon zavar és szeretnék el menni dolgozni de egyszerűen én amint hozzá fogok a szívem ezerrel ver és meg fulladok ültő helyembe nem kapok levegőt és szerintem ez nem természetes mert vannak kövér ismerőseim és azok nem fulladnak ennyire,inkább szuszognak!most ne úgy képzeljen el,hogy egész nap meg se mozdulok mert ez nem igaz három gyerekem van és egy kétszintes házba lakom van házi munkám csak nagyon szeretnék lefogyni!remélem mindent le írtam ,mert sajnos elég feledékeny vagyok ! remélem öntől kapok választ mert ezek az orvosok nem mondanak semmit nem beszélve arról,hogy fél évet kell várni arra,hogy fogadjon mert akkorra adnak idő pontot! csak azt nem tudom,hogy mi van akkor ha addig valaki meg fullad? válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Az orvos nem gondolatolvasó. A beteg azért megy a rendelőbe, hogy ott elmondja a panaszait , az orvos pedig eldönti, hogy mi a teendő. Legközelebb mondja el a problémáit, mert ön nem orvos, így nem is tudhatja, hogy milyen problémák milyen betegségek tünetei. A pajzsmirigy hormon szinteket egyszerű vérvétellel tisztázni lehet. Ha az endokrinológiára sokára kap időpontot, akkor tájékozódó vizsgálatot (TSH) a háziorvos is kérhet a laboratóriumtól, ahol rögtön fogadják. Az eredményt padig a háziorvosa értelmezi és eldönti, hogy mennyire sürgős az eset. Mindenképpen javaslom a háziorvos felkeresését mert ilyen fiatalon elég súlyos panaszokról számol be. Az endokrinológiai vizsgálat mellett egy részletes belgyógyászati kivizsgálás lenne indokolt, hogy a keringési rendszere és a tüdeje milyen állapotban van.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. január 26., 08:21; Megválaszolva: 2011. január 26., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...