• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy az 5. lombik kezelés előtt állunk a párommal, és úgy gondoltam, nem árthat ha a pajzsmirigyemet is megnézetem. Így is tettem, a gyógyszeres kezelés előtti értékeim: T4 19Pmol/l TSH:2,1 Ezekre az értékekre azt a választ kaptam, hogy kicsit alul működik a pajzsmirigy, és mivel lombik kezelés lesz 1 alá kellene vinni a TSH-t. Megkaptam az Euthyrox nevű gyógyszert, szedtem egy ideig, de nagyon felment a T4: 43 pmol/l-re. Ezért csökkentenem kellett, majd abbahagyni mert nem nagyon változott az érték. Minimálisan csökkent. Viszont a TSH alig mérhető 0,006mIU/i-lett. Kérdésem az lenne hogy ez nem e alacsony érték, hogy el lehessen kezdeni a lombikot, illetve befolyásolhatja e annak kimenetelét ez az alacsony érték. FT4 most 23,81 pmol/l Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Az ön értékei a pajzsmirigyhormon adagolástól borultak fel mivel túl sok volt a szervezetének ennyi pajzsmirigy hormon. Véleményem szerint érdemes megvárni míg kiürül a mesterségesen bevitt hormonmennyiség a szervezetéből és akkor belevágni a lombikprogramba. Ez nem hosszú idő, hetek kérdése lehet.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2011. január 07., 20:17; Megválaszolva: 2011. január 11., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: