• Pajzsmirigy túlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/úr! Előző levelemben írtam, hogy a pm. UH-om eredmény az volt, hogy thyreoditisnek megfelelhet. A vérvizsgálatom eredményében TSH 0.02, a szabad T4 41,35 volt. A háziorvosom mondta, hogy ez pm. túltermelés lesz. Tovább küldött izotópdiagnosztikai vizsgálatra. A kérdéseim: mi okozta ezt a betegséget? mi a következménye hosszú távon? ha ez hormonnal kapcsolatos, akkor hogyan befolyásolja a fogamzásgátló szedését, és a teherbe esést? Köszönöm előre is

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A pajzsmirigye túlműködik, ennek sok oka lehet, pl. Hashimoto thyreoiditis, Basedow kór, adenoma. A további vizsgálatok eldöntik, de kezelni szerencsére bármelyik típus is, lehetséges, sem a fogamzásgátló szedését, sem a teherbeesést hosszútávon nem befolyásolják.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2011. január 03., 20:05; Megválaszolva: 2011. január 06., 05:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: