• Rendellenes szőrzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr Hosszú évek óta fokozott szőrnövekedéssel küszködök, nem bírok normális életet élni. Mindenhol, ahol egy nőnek normális esetben nincs, különösen erős a combokon. Az utóbbi években fokozódott és az arcon, ahol eddig kisebb problémát okoztt, már ott is nagyon megerősödött. Már sajnos azt is meggondolom mikor megyek utcára, ill. ha kimegyek hosszú órák jelentik az előkészületet... Emellett nagyon nagyfokú fáradékonyság, levertség,sápadtság, energia-hiány jellemző rám. Jártam háziorvosnál, de a szőrösödést nem mertem említeni. Voltam labor-vizsálaton, ( vér +vizelet) ami szerint teljesen egészséges vagyok, még vérszegény se vagyok. Ezután elmenetem endokrinológushoz, aki a probléma elmondása után vizsgálat nélkül gyógyszereket akart felírni. Ez nem volt túl meggyőző, ezért kértem hogy küldjön el vérvételre, hogy kiderüljön mi okozza a problémámat. Menstruáció 5. ill. 21. napján voltam vérvételen. Vizsgálat eredménye: 5.napon vett vérből: Inzulin: 3,91 uU / ml szérum FSH : 4,6 U /l szérum LH : 2,38 U / l szérum prolaktin: 231,6 miU/L szérum progeszteron : 1,00 nmol / l total tesztoszteron: 2,71 nmol / l szerum estradiol :42,68 pg /ml DHEA-s: 10, 460 nmol /l SHBG: 62,56 nmol /ml szabad tesztoszteron index :4,33% 21.napon: szérum progeszteron: 9,50 nmol /l Ultrahangon mellékvesék + kismedence vizsgálata: rendben volt minden Ezután volt egy CT is mellékvesék + petefészek (PCOS gyanúja??), de ott is minden renden volt. Tehát az egész vizsgálat eredménye az lett, hogy nincs ok, válasz:a szőrtüszők érzékenyek a receptorokra... Felírt Cypromix tablettát, ill. külső (lézeres) szőrtelenítést ajánlott. Az lenne a kérdésem, hogy a fent leírt eredmények alapján valóban nincs egészségügyi oka a problémának? Hogy lehet ezt kezelni, hogy tudnám megoldani, mert elviselhetetlenek a mindennapjaim. Nagyon várom segítő válaszát, előre is köszönöm!

        Dr. Fekete István válasza a endokrinológia témában

        A fokozott szörzetnövekedés oka lehet a felállított diagnózis.A tabletta választás jó, a javaslat a kozmetkai kezelésre szintén helytálló

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2011. január 03., 01:43; Megválaszolva: 2011. január 08., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...