• Magas DHEA szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        hormonvizsgálat eredményeként magas dhea szintet állapítottak meg nálam: 32.2 nmol/l. a referencia tartomány nőknél 7.9-24.8 között mozog. a dhea-s szint teljesen rendben van: 7.69. (1.65-9.15 a referenciatartomány). A tesztoszteron szint is teljesen jó: 1.28 (ref. tartomány: kevesebb, mint 2.86)A vizsgálatot pattanásos arcom miatt végezték el. Nőgyógyászom szerint csak fogamzásgátló tablettával (diane 35) lehet segíteni a panaszokon. Azonban tavaly volt egy 3 hónapos időszak, amikor egyetlen pattanásom sem volt, most pedig rengeteg: soha nem látott mennyiség. Milyen oka lehet ennek a magas dhea szintnek? lehet-e tenni vmit ellene? van-e más megoldás, mint a fogamzásgátló tabletta? Milyen további vizsgálatot érdemes még elvégezni? köszönettel, Andrea

        Dr. Fekete István válasza a endokrinológia témában

        A nőgyógyásza helyes javaslatot adott.Az hogy a pattanásosodás időszakos könnyen megmagyarázható a számos azt befolyásoló okkal(étkezés, stressz, stb.)


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2010. december 21., 22:37; Megválaszolva: 2010. december 27., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: