• Pajzsmirigy vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát. Sikerült megtudnom a véreredményemet. Az orvosom endokrinológus. TSH 9.44 FT4 23.8 FT3 4,45 Kortizol 891 Ezekre az adatokra vettek tőlem vért. Az orvosom szerint nem a pajzsmirigyemmel van a baj. És hogy mástól hullik a hajam, de nem vizsgál tovább. Ön szerint sem lehet erre az eredményre gyógyszert felírni? Válaszát köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A pajzsmirigye valóban alulműködik, de ezt csökkent rezervkapacitásnak nevezzük, mert a szabad hormon szintek (fT4 és fT3) normálisak. Mindenképpen szükséges lenne még egy TPO vizsgálatot is kérnie (ellenanyag, a pm egyik enzime ellen termelődik) és amennyiben az is pozitiv, hormonpótlás (letrox) adása szükséges. Amennyiben a TPO negatív, jodid 100 mikrogramm adása is elegendő lehet. Emellett javasolnám még olyan vitamin adását, amiben A és E vitemin nagyobb mennyiségben van. Ha megvan a TPO és valami nem érthető, kérem írjon újra.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. december 16., 20:09; Megválaszolva: 2010. december 21., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: