• Pajzsmirigy probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Az a problémám, hogy körülbelül 2 éve, változatlan étvágy és evés ellenére elkezdtem hirtelen hízni 8 kilót. Mindenféle diétába és fogyúkúrába (tornával egybekötve) belefogtam, sajnos nem sok eredménnyel. Az ismerőseim azzal vígasztaltak, hogy mivel öregszem, ez normális, sosem leszek olyan vékony, mint régen. Hallottam róla, hogy ezt pajzsmirigy probléma okozhatja. Ön mit gondol? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Boros Miklós válasza a hízás témában

        Tisztelt Kérdező! A fogyókúrák leggyakoribb hibája, hogy gyakran szinte éhezik a fogyni vágyó. Ezek sohasem lesznek sikeresek. A pajzsmirigy alulműködés ritkán valóban meghúzódhat hízás hátterében. Ezt azonban egyéb tünetek is kísérik. Az első lépés, hogy vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki a bevitt kalóriát és szénhidrátot. Keresse fel háziorvosát, aki meg tudja ítélni, hogy szükséges-e a pajzsmirgy funkció vizsgálata.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 08., 16:05; Megválaszolva: 2010. december 12., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: