• Alacsony pajzsmirigy érték, magas vérnyomás, gyors szívritmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Értékelhetetlenül alacsony TSH (0,004 mIU/L) érték mellett normális TH3,TH4 értékek (több labor eredménnyel igazolt).Magas vérnyomás, 100 feletti szívritmus, reggelenkénti rosszullét. Régebben volt pajzsmirigy túlműködésem, gyógyszeres kezeléssel rendbe hozták, most viszont az orvos azt mondtaj, nem az és semmi gyógyszert nem kapok.Mit tegyek?

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Az ön laboreredményei subklinikus hyperthyreosist jeleznek. Ilyenkor pajzsmirigy hormon termelést csökkentő gyógyszert valóban nem szoktak adni, de a panaszai miatt javaslom, hogy keressen fel kardiológust is. Szívlassító ill. vérnyomáscsökkentő hatású gyógyszer adása ugyanis szóba jön, de a kardiológiai vizsgálat indokolt panaszai miatt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. december 08., 13:24; Megválaszolva: 2010. december 14., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: