• Rosszabbodó pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/nő! 2 éve mononucleosisom volt, valamint megjelent a basedow synd. A basedowomra metothyrint szedtem, szépen csökkentve lett az adag, én pedig elhagytam a gyógyszert. Felelőtlen voltam, így utólag már látom. Mostanában elég nagy rajtam a stressz, közelednek a vizsgák is, és elkezdtem érezni a gombócot a torkomban. A laboreredményeim szörnyűek, hyperthyreosisom van. Most újra szedem a metothyrint. Taichizom, és jógázom a stressz levezetése gyanánt, és teljesen jól vagyok, van étvágyam, és a kedvem is nagyon jó. Viszont két dolog nagyon zavar; 1.) a gombóc a torkomban, még sosem tapasztaltam ilyet, mintha a nyelőcsövemet nyomná valami. (Korábban nem volt göb) 2.) Igen magas a vérnyomásom is, de a pulzusom meg kirívóan. Ma ébredés után, 160(!) volt, majd 140 és 101. Napközben sokat ingadozik, s rosszul ugyan nem vagyok, mégis félek, hogy mi történhet velem ilyen magas pulzus esetén. Véleményét előre is köszönöm. Tisztelettel: Evelin

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Vélhetően emelni kell a Metothyrin adagon, illetve egyéb gyógyszerre is szüksége lehet. Ez a betegség veszélyes is lehet! Feltétlenül és sürgősen keresse fel endokrinológusát!


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. november 30., 13:43; Megválaszolva: 2010. december 02., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: