• Aggasztó pajzsmirigy eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Fáklya Doktornő! Fejfájás miatt labor vizsgálatra küldtek, ahol minden eredményem jó lett, csak az alábbi nem: TSH 5,39 (FTN 11,20). Ezek alapján pajzsmirigy ambulanciára küldtek, ahol még nem voltam. A laborvizsgálat előtti héten betadin hüvelykúpot használtam, melyről azt olvastam befolyásolhatja a pajzsmirigyet. Ezért nem tudom érdemes-e elmennem az ambulanciára, vagy csináltassak még egy vérvételt? Azt olvastam a magas TSH agydaganat miatt is lehet. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Ez egy nagyon minimális TSH emelkedés. Ez komoly problémát jelenleg nem okoz. Mindenesetre a pontos ok kiderítése miatt menjen el a pajzsmirigy szakrendelésre. A diagnózis birtokában fognak dönteni arról, hogy kell-e kezelés. A magas TSH hátterében agydaganat nem áll. Ez a pajzsmirigyet irányító hormon, amely az agyalapi mirigyben termelődik és akkor emelkedik meg a szintje, hogyha a pajzsmirigynek "noszogtatásra" van szüksége ahhor, hogy megfelelő mennyiségben termeljen pajzsmirigy hormont. Ennek oka sokféle lehet. A betadin kúp véleményem szerint nem okozhatta ezt a gondot.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. november 29., 11:29; Megválaszolva: 2010. december 01., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: