• Növekedési hormon!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! A fiam 5 és fél éves. Ma voltunk az endokrinológián, mert fél évente mennünk kell, hogy hogy fejlődik. Ő most 97,6 cm és 15 kiló. Mindig is tudtuk, hogy jelentősen el van maradva a kortársaihoz képest. A doktornő mondta, hogy gondolkozzunk el növekedési hormon adásán. Szeretném megkérdezni, hogy milyen mellékhatásai lehetnek? Nálunk vannak problémák: összecsontosodott koponyával született, alacsony a trombocitája. Szeretném megkérdezni, hogy ezekre a problémákra milyen hatással lehet a növekedési hormon! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Dné Anita

        Dr. Fáklya Mónika válasza a növekedési hormon témában

        Tisztelt kérdező! Amennyiben a gyermekendokrinológus javasolja a növekedési hormon adását, egyezzen bele. A mai készítmények bioszintetikus, emberi növekedési hormont tartalmaznak. A gyógyszertájékoztatón szereplő esetleges mellékhatások ( pl. esetleges vércukorszint emelő mellékhatás) a gyakorlatban szinte soha nem fordulnak elő, biztonságos és a gyakorlatban mellékhatásmentes kezelésnek mondhatók. A gyermekek számára alkalmazott adagok biztonsággal adhatók.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. november 26., 18:20; Megválaszolva: 2010. december 01., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: