• Hormonzavar fogamzásgátló elhagyása után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím, Sajnálatos módon a fogamzásgátló abbahagyása óta hormonzavaraim vannak. Ez úgy kezdődött, hogy Yadine-t szedtem, de fájt a fejem, így váltottunk Lyndinettere, amitől viszont naponta fájt a fejem, így nőgyógyászom azt mondta miután bevettem kb a levél gyógyszer felét, kb 10-12 szemet, hogy azonnal hagyjam abba a tablettát. Abba is hagytam, miután szinte azonnal meg is jött. Majd 3-4 hónapig minden rendben volt, viszont azóta össze vissza van menstruációm. Utána nem volt hosszú hónapokig, mostanság 2 - 3 havonta jön meg. Híztam, szőrösödök, fáj a fejem, rossz a közérzetem. Voltam kivizsgálásokon, még agyi CT-n is, minden rendben volt , a progeszteronom a ciklus másodk felében szinte egynelő a 0-val, ami érthető is, viszont ezt nőgyógyászaim fogigátlóval szeretnék kezelni. Ön szerint mi lenne a megfelelő kezelési mód? Gyógyszeres? Egyéb? Csak a fogamzásgátló létezik? Elküldeném a hormoneredményeimet: Glükóz terhelés éhgyomri: 5,7 mmol/L Glükóz terhelés, 60 perces: 5,5 mmol/L Glükóz terhelés, 120 perces: 6,2 mmol/L Se TSH supersensitiv megh.: 1,036 μIU/ml SE szabad T+ megh.: 5,25 pmol/l SE szabad thyroxin megh.: 14,82 pmol/l Se LH: 6,58 mU/ml Se FSH megh.: 6,73 mU/ml Se prolactin megh.: 240 mU/l Se oestradiol meg.: 208 pmol/L Se testosteron megh. 1,2 nmol/L Se szexhormont kötő fehérje megh.: 11,30 nmol/l Se inzulin megh.: 4,93 μU/ml Se DHEA-szulfát megh. 5,86 μmol/L Ultrahang: Diagnózis Sine morbo Vizsgálati eredmények: TAS az uterus: nagysága: Rendes nagy. Endometrium vastagsága: 6,9 mm Petefészkek nagysága szerkezete: J. o. ov: 32x24 mm. B.o ov: 31x24 mm Mindezek fényében mit javasol? Köszönettel: Muriel

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrin témában

        A hormonzavar nem a tablettáktól vette kezdetét.Ezt szögezzük le.HA gyermeket akar akkor a peteérését kell serkenteni, ha nem tüneti kezelést kell alkalmazni. Vigyázzon a testsúlyára, mert önmagában annak a növekedése tovább ronthatja a hormonzavart.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 23., 09:46; Megválaszolva: 2010. november 24., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...