• Magas tesztoszteron szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt címzett! Előző kérdésemre kapott válasszal kapcsolatban lennének további kérdéseim. "Tisztelt címzett! 19 éves lány vagyok és évek óta tapasztalom, hogy túlzottan szőrösödöm. Ez mostanra odáig fajult, hogy a hasamon és a mellbimbóm körül is férfias jellegű szőrszálak jelentek meg. Felkerestem a problémámmal a nőgyógyászomat, aki hormonvizsgálatra küldött. Ebből kiderült, hogy "totál testosteron 84,51 ng/dl" ahol a normál tartomány: 6,0-82,0 ng/dl A nőgyógyász azt mondta, hogy ő csak annyit tud tenni, hogy felír fogamzásgátlót, amitől valamit javulhat a helyzet, de nagy csodát ne várjak. Számomra ez nem kielégítő megoldás, ez a szőrösödés a mindennapokban nagyon zavar és akadályoz párkapcsolat kialakításában is. Szeretném tudni, hogy van-e valami biztosabb, hatásosabb módszer a tesztoszteron szint csökkentésére. Válaszát előre is köszönöm!" "Kedves Hölgyem. Ha a tünetei csökkentek az egyszeű fogamzásgátló használatával, akkor legyünk elégedettek a helyzettel. Egyébbként vannak speciális ilyen célból fejlesztett készítmények, amikre kérdezzen rá a kezelőorvosánál. " A tüneteim nem csökkentek a fogamzásgátlóval, visszamentem az orvosomhoz és érdeklődtem egyéb lehetőségek iránt, de azt mondta, hogy nem tud semmi egyéb készítményt erre a problémára. Szeretném tudni, hogy pontosan mik ezek a készítmények, ki írhatja fel őket és milyen orvoshoz forduljak a továbbiakban, mert eddig csak folyamatosan azt a választ kaptam, hogy csak a fogamzásgátló létezik, ez egyébként sem brobléma és fogadjam el magam úgy, ahogy vagyok. Ez utóbbi nekem nem megy. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

        Dr. Fekete István válasza a nőgyógyászat témában

        kedves hölgyem. Mennyi idő telt el az alkalmazott kezeléssel? Minimum6 hónap után lehet csak messzemenő következtetést levonni. Egyébbként a problémával endokrinológushoz kell fordulni, de olyan fokú tesztoszeton szint emelkedésnek, mint amekkorát Önnél tapasztalnak nincs küönösebb jelentősége.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2010. november 18., 21:06; Megválaszolva: 2010. november 22., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...