• Riedel Struma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Első pajzsmirigy műtétemet követően bizonyosodtak meg róla, hogy Riedel Strumám van. Akkor nem sikerült eltávolítani, és mivel alig kaptam levegőt, Medrolt (32mg) kezdtek szedetni velem. 5 hónapja szedem ezt a mennyiséget, nélküle bizony megfulladtam volna. Viszonylag sokat is puhított rajta.2 hete sikeres műtéten estem át, eltávolították a pajzsmirigyem 3/4- ét, valamint felszabadították a nyelő és lég csövemet. Azt hiszem szteroid függő lettem, egy hete 16mg-ot szedek, eszméletlen feszült vagyok, és kis erőfeszítésre remegni kezd a kezem. A kérdésem az lenne, hogyan kellene ön szerint elhagynom a szteroidot, milyen mennyiséget szedjek, mennyi ideig, hogyan csökkentsem az adagot. Köszönettel:P.I.

        Dr. Szántó Antónia válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Levélíró, 5 hónap ilyen nagy adagból már tényleg elég sok idő. Lassan kellene elhagyni, de ezt biztosan a kezelőorvosai is mondták. A 16 mg-nál maradjon meg még egy hétig, ezután hetente 4 mg-mal csökkentse az adagot, a 4 mg egy heti szedése után pedig másodnaponta 4 mg-ot is szedjen egy hétig.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2010. november 01., 20:43; Megválaszolva: 2010. november 10., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: