• Hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 23 éves lányom laboreredményei miatt kérem szaktanácsát. TSH:3,310, ft3:3.65, ft4: 0,63,(0,80-1.90) LH:5,5, Prolactin: 32.96, Ösztradiol: 39, Tesztoszteron: 52,55, DHEA-szulfát:121.0, Cortisol:25.8, (6,7-22,6) Inzulin: 4.51. Rendszeresen Sotret - 2010. április óta akné miatt,és Allegra nevű gyógyszert szed.A prolactin eltérés(normál érték: 26,7-ig) ,miatt aggódom. Amennyiben lehetősége van, minél előbbi válaszát várva tisztelettel:

        Dr. Fekete István válasza a endokrinológia témában

        Kedves Asszonyom! A prolaktin tipikus "stressz" hormon.Ekkora emelkedést pusztán a vérvétel okozta feszültség is előidézhette. Ha nincs fizikai tünet, nem indokolt a további vizsgálat.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2010. október 19., 19:07; Megválaszolva: 2010. október 21., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: