• Pajzsmirigy gyulladás+terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Több éve kimutatott autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van. Általában éppen megfelelő vagy kissé alacsony TSH szinttel, amire gyógyszert nem szedtem. 1,5 évvel ezelőtt pajzsmirigy túlműködésem lett és Methotyrint szedtem 1/2 évig. Azóta -1 éve - a TSH eredményem jó, a magas Atni TPO -400-600 változatlanul fenn áll. 8 hetes terhes vagyok, jelenleg is jó a TSH eredményem..Az endokrinológus azt mondta, hogy jöjjek 3-4 hónap mulva vissza, akkor ismét megnézzük, vagy jöjjek, ha rosszul érzem magam. (?)Most nagyon aggódom, úgy gondolom nem veszik elég komolyan a helyzetemet. 41 éves vagyok, az első terhességemmel. Kérem adjom tanácsot! Megnyugodhatok vagy sürgősen keressek egy másik szakembert? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szántó Antónia válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! Terhesség alatt nagyon fontos, hogy megfelelő legyen a TSH érték, ez ilyenkor 1.5 alatti értéket jelent, ha a normálérték alatti egy kicsit, az még nem gond. Ha ez alapján is rendben van a TSH, akkor ne aggódjon, tényleg elég lesz 3 hónap múlva kontrollálni, és szerintem megnyugodhat.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2010. október 14., 15:19; Megválaszolva: 2010. október 18., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: