• Pajzsmirigy hormon értékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nem értem mi történik velem, miért működik össze-vissza a pajzsmirigyem? Április elején véletlenül derült ki, hogy alul működik a pajzsmirigyem. TSH:24,13 (0,3-4,2), FT4: 10,3(12-22), panasz és tünetmentes voltam. L-Thyroxin 50 mcg tabl. naponta. Júliusban TSH: 8,08,(0,27-4,7 FT4: 11,57 (11,5-22,7) Gyógyszeradag emelése nem történt. Múlt heti eredményeim: TSH: 15,4 (0,27-4,7) FT4: 12,57 (11,5-22,7). Már szépen alakult a TSH, és most újra emelkedett, viszont az FT4 elérte a normál szintet. Nem kellett volna csökkennie a TSH-nak is? Kétségbe vagyok esve.Azon kívül, hogy életmódváltás ellenére sem csökken a súlyom, más problémám nincs. Segítségét, válaszát köszönöm! Üdvözlettel: B A

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! A pajzsmirigye alulműködik és nem kap elegendő gyógyszert, emiatt emelkedik az sTSH szintje. Ennek megfelelően az L-Thyroxin adagjának emelése javasolt, ez hosszútávon mindenképpen javítani fogja a pajzsmirigy hormon szinteket. Amit még javasolnák egy aTPO vizsgálat kérése, a Hashimoto thyreoiditis kizárására. Ez ugyanis magyarázná az alulműködés intenzitásának változását.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. október 06., 16:52; Megválaszolva: 2010. október 07., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: