• A Hashimoto thyreoditis hatással van-e a hormonháztartásra illetve a teherbeesésre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! 2009 áprilisában szültem második gyermekem, rá 9 hónappal kiderült, hogy hashimoto thyreoditisem van. Nagyon szeretnénk harmadik babát. Fél éve próbálkozunk, az ébredési hőmet is mérem. Már túl vagyok egy három hónapos Clostilbegyt-kúrán, eredménytelenül. Pár napja a nőgyógyászom az alaphő-görbéimet vizsgálva azt mondta, nincs beteérésem, és a Clostilbegyt mellé Merionalt és Ovitrelle-t írt fel. Helyreállhat-e még valaha a peteérésem, érdemes-e várni a természetes teherbeeséssel vagy vágjunk bele a hormonpótlásba? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a hashimoto témában

        Tisztelt kérdező! Amennyibe a Hashimoto thyreoiditise megfelelően be van állítva, jó esélye van a spontán teherbe esésre is. Fontos, hogy a TSH 1-2 mIU/ml közötti tartományban legyen, mert ekkor a legoptimálisabb a hormonszintje a peteérés szempontjából. Ha optimális beállítás mellett sem jön létre terhesség, más okban is gondolkozni kell, így nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelés felkeresését javaslom.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. október 06., 13:06; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: