• Pajzsmirigy túlműködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Várandósságom elején (a 12. héten diagnosztizáltak) pajzsmirigy túlműködés alakult ki nálam, az UH egy darab 4×4 mm-es göböt mutatott ki. (Terhesség előtt sohasem volt problémám a pajzsmirigyemmel.) A pajzsmirigyhormonok szintjét a terhesség alatt és azóta is (egy éve szültem) Propycil szedésével a normál tartományban lehet tartani. A most végzett ultrahang azt mutatta, hogy a göb 4×6 mm-esre növekedett. Orvosom szerint ez egyelőre csak megfigyelést igényel, mivel a göb még kicsi. Kérdésem az lenne, hogy ha újból babát tervezünk, az újabb terhesség milyen hatással lehet a pajzsmirigyműködésemre? Törvényszerű, hogy felerősíti a túlműködést, esetleg a göb növekedését? Köszönöm a választ.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Sajnos ez elég kiszámíthatatlan. Azt javaslom, hogy várjon a következő terhességgel addig, amíg meg nem gyógyul a pajzsmirigy túlműködése.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. október 05., 12:56; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: