• Kisebbségi komplexus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        13 éves átlagos lány vagyok.....Nagyon sok barátom akik szerint nagyon aranyos, hülyülős lány vagyok....De egy dolog nagyon zavar és rosszul esik:mikor azt mondják nekem hogy törpe!!Mert szerintük alacsony vagyok mivel Ők általában 165cm felett vannak én meg csak 158cm vagyok!!De azt Ők nem veszik észre hogy ez nekem rosszul esik....unokatesóm ugyanakkora mint én és Őt is mindig ezzel ''bántják''...de Ő már 16 éves...és nekem ez nagyon rosszul esik akármennyire is szeretnek...Ön szerint nőhetek még ha már 1-2 éve nem nőttem?

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a növekedés témában

        Kedves Kérdező Kisasszony! A testmagasságod kicsit alatta van az átlagosnak, de benn van a nornálisban, nem hormonálisan vagy "alacsony", hanem genetikusan, ami azt is jelenti, hogy ha nem nőttél az elmúlt 1 évben, akkor nem is igazán fogsz nőni, nagy valószínűsségel. Aki törpének csúfol, az nem komfortos, nyugodtan "rugd fenékbe" őket.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. október 01., 12:20; Megválaszolva: 2010. október 04., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: