• Magas prolaktin szint nőknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Több éve járok kivizsgálásokra,de már meguntam,mert soha semmi eredménye nem lett.A hajam erősen hullik,főleg fejtetőn,ami elég zavaró,szemmel látható a hajhullás mértéke.Emellett erősen szőrösödök,izzadok,bőrproblémáim vannak,fáradt vagyok,gyengének érzem magam.A vizsgált időpontban folyamatosan híztam is,ami mára mérséklődött.A hajhullásomra írt fel a bőrgyógyász ecsetelő oldatot,ami hosszú idő után sem mutatott javulást.Rengeteg vitaminkapszulát szedtem hajhullásra és körömtöredezésre is,de mind hatástalannak bizonyult.Nem voltam terhes sem. A 2008-as vizsgálatok eredményei szerint a DHEA-sulfát 12,30umol/l aminek 6,00 és 9,20 között kellene lennie.A CHCM 36,5 g/dl aminek a normál értéke 27-31 között van.MPV 8,2 fl norm.ért 9,0-13,0.NEUT 81,4% norm.ért 40,0-72,0.LYMPH 14,4% norm.ért 20,0-41,0.MONO 2,9% norm.ért 3,4-8,0.Sebi 22,4 umol/l norm.ért 2,0-21,0.Se-Fe 29,30 umol/l norm.ért 8,06-25,97.Prolaktin nő 1151,40 mU/l norm.ért 68,3-614,4. Ezen eredmények után azt állapították meg,hogy semmi bajom nincs,egészséges vagyok,a hajhullást meg tekintsem kis kozmetikai hibának-hát köszöntem szépen.Legfőképpen ez zavar,mert leengedve már jó ideje nem mertem hordani a hajam,mert nagyon feltűnő,hogy fejtetetőn nincs hajam és elég kellemetlenül érzem magam.Kérem segítsen nekem,hogy mégis mi bajom lehet,vagy milyen kezelés kellene még kipróbálnom,hogy megszüntessem ezeket a tüneteket.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a endokrinológia témában

        Kedves Kérdező! Leveléből nem derül ki számomra, hogy rutin nőgyógyászati vizsgálat történt-e. Ugyanis az androgén mintázatú hajhullás, a hízékonyság, esetlegesen pattanásossággal és fokozott szőrnövekedéssel társultan polycystás ovarium szindrómát (PCOS) valószínűsítenek. Ebbe a vázolt hormonértékek is beleférnek. Ha ilyan irányú vizsgálat nem történt, forduljon mihamarabb nőgyógyászhoz. Ez a betegség egyébként sterilitással is jár kezelés nélkül.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 29., 15:58; Megválaszolva: 2010. október 01., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Következő lelet értelmezeséhez szeretnek segitseget kerni: vervetel menstruacio 3.napja Inzulinrezisutencia fennall. FSH/24,01U/L prolaktin 241mIU/L ösztradiol 236,3 pmol/L progeszteron 1,7 nmol/L segitseget elore is köszönöm....
        Kedves Doktornő! A minap kaptam meg a hormon vizsgálat eredményeit. Sajnos sok rosszat olvastam arról, hogy alul vagy túl működés esetén baja lehet a születendő gyermeknek. A nőgyógyászhoz csak 3 hét múlva van időpontom, addig is nagyon...
        Kedves Dr. Fáklya Mónika! Az Endokrin rendszer részeinek felépítésével, fizikai/biológiai formájával/méretével, valamint A hibás működésük miatt kialakuló lehetséges betegségekkel (cukor-, elhízás-, stb.) szeretnék egy személyes...
        Üdvözlöm! Nemrégiben voltam pajzsmirigy betegség miatt aspirációs citológián. Az alábbi eredmények születtek, ennek értelmezéséhez kérnék segítséget. Mit jelent a kenetből nyert eredmény, igényel-e műtéti beavatkozást? Válaszát...
        T.Cím! 9,5 éves lányom karján sok és hosszú szőr van.A lábán is van,de az még nem annyira látszik. Egyenlőre jól kezeli a dolgot,de félek előbb-utóbb nagyon fogják csúfolni emiatt. Mit tegyek?Kihez vigyem?Van ennek valami hormonális...
        Tisztelt Doktornő! Szapora pulzus, hőhullámok, viszketés miatt pajzsmirigy problémákra gyanakodott háziorvosom. A Következő vizsgálatok történtek: labor FT4 14.45 pmol/I, FT3 5.02 pmol/L, TSH 1.290 mIU/l, rT3(reverzT3)0.17 ng/ml, ezek az értékek...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Hormonvizsgálatot követően egy endokrinológus szakorvos Estrofem és Norcolut tabletták segítségével történő ciklusfelépítést javasolt. (fogamzásgátló abbahagyása utáni menzesz hiánya miatt fordultam hozzá;...
        Kedves Doktornő! Az alábbi probléma esetén szerettem volna a véleményét kérni: Kb. 3 napja ébredéskor tapasztaltam, hogy nagyon érzékeny az állam alatti lágyrész. Pontosan középen tapasztalom nyomáskor, tapintáskor a fájdalmat. Elmentem...
        Kedves Doktornő!! Az alábbiakban kérném szíves segítségét. Mai napon voltam magán úton pajzsmirigy értékeket nézetni.Vérvételen voltam. Tavaly decemberben szültem. 33 éves vagyok. Nőgyógyászom,illetve a háziorvosom sem küldött el...
        Tisztelt Doktornő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a háziorvosom rendszeresen küldene laborba illetve különféle vizsgálatokra. A TSH értékem véleménye szerint nem megfelelő. Évek óta szedek Nebilet 2,5 g tablettát és Panangin...