• Magas prolaktin szint nőknél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Több éve járok kivizsgálásokra,de már meguntam,mert soha semmi eredménye nem lett.A hajam erősen hullik,főleg fejtetőn,ami elég zavaró,szemmel látható a hajhullás mértéke.Emellett erősen szőrösödök,izzadok,bőrproblémáim vannak,fáradt vagyok,gyengének érzem magam.A vizsgált időpontban folyamatosan híztam is,ami mára mérséklődött.A hajhullásomra írt fel a bőrgyógyász ecsetelő oldatot,ami hosszú idő után sem mutatott javulást.Rengeteg vitaminkapszulát szedtem hajhullásra és körömtöredezésre is,de mind hatástalannak bizonyult.Nem voltam terhes sem. A 2008-as vizsgálatok eredményei szerint a DHEA-sulfát 12,30umol/l aminek 6,00 és 9,20 között kellene lennie.A CHCM 36,5 g/dl aminek a normál értéke 27-31 között van.MPV 8,2 fl norm.ért 9,0-13,0.NEUT 81,4% norm.ért 40,0-72,0.LYMPH 14,4% norm.ért 20,0-41,0.MONO 2,9% norm.ért 3,4-8,0.Sebi 22,4 umol/l norm.ért 2,0-21,0.Se-Fe 29,30 umol/l norm.ért 8,06-25,97.Prolaktin nő 1151,40 mU/l norm.ért 68,3-614,4. Ezen eredmények után azt állapították meg,hogy semmi bajom nincs,egészséges vagyok,a hajhullást meg tekintsem kis kozmetikai hibának-hát köszöntem szépen.Legfőképpen ez zavar,mert leengedve már jó ideje nem mertem hordani a hajam,mert nagyon feltűnő,hogy fejtetetőn nincs hajam és elég kellemetlenül érzem magam.Kérem segítsen nekem,hogy mégis mi bajom lehet,vagy milyen kezelés kellene még kipróbálnom,hogy megszüntessem ezeket a tüneteket.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a endokrinológia témában

        Kedves Kérdező! Leveléből nem derül ki számomra, hogy rutin nőgyógyászati vizsgálat történt-e. Ugyanis az androgén mintázatú hajhullás, a hízékonyság, esetlegesen pattanásossággal és fokozott szőrnövekedéssel társultan polycystás ovarium szindrómát (PCOS) valószínűsítenek. Ebbe a vázolt hormonértékek is beleférnek. Ha ilyan irányú vizsgálat nem történt, forduljon mihamarabb nőgyógyászhoz. Ez a betegség egyébként sterilitással is jár kezelés nélkül.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 29., 15:58; Megválaszolva: 2010. október 01., 14:20

        Tudjon meg többet: endokrinológia

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ismert PCOS-m van, jelenleg zajlik az orvosi kezelés, mert a párommal babát szeretnénk. A nőgyógyászom elküldött cukorterhelésre, ott minden rendben volt. Viszont, éazrevettem, hogy a testhőm szinte állandóan 35-35,8 között van (mértem...
        Tisztelt Doktornő! A nőgyógyász elküldött az endokrinológiára hirsutizmus gyanújával mert mindenhol erős a szőrzetem és borotválkozás után 1 nappal már vissza is nő, aztán rákerestem, hogy milyen problémák lehetnek még amiket az...
        Tisztelt Doktornő! 2012.12 hóban egészséges leánygyermeknek adtam életet ( bár 34. hétre született).2014. 02 hóban 8 hetes magzatnál, 2014.10 hóban 14 hetes magzatnál ab. missed műszeres befejezés volt.Ezután próbáltam utánajárni mi lehet...
        Tisztelt Doktornő! Nekem egy olyan problémám volna hogy két évvel ezelőttig szedtem fogamzásgátló gyógyszert addig renszeresen megjött a menstruációm. De sajnos egy trombózis következtében már nem szedhetek, azóta rendszertelenül jön meg,...
        Üdv! az alábbi tünetek/panaszok vannak jelen nállam: Elhízás,Hőhullámok,Ingerlékenység,Stria a hason,izzadékonyság,könnyezés,magas vérnyomás,sóéhség,,szőrzet elvékonyodása elvesztése,(hónalj szőröm eggyátalán nem nő),hangulati...
        Kedves Doktornő! Pajzsmirigy túlműködésem volt, az értékeim jelenleg normálisak, a gyógyszert viszont még csökkent adagban szednem kell (napi 5x fél tabletta). A normális eredmények ellenére a pulzusom elég magas szokott lenni, általában...
        Üdvözlöm doktornő! Röviden magamról irnék. 157 cm 90 kiló vagyok. Cukorbetegségem és az ezzel járó magas vérnyomásom van.A súlyom hol lemegy 80 kilóra hol fel 95 ig. Elég jól tartom a diétát, csak néha vétek. Mostanában nagyon hamar...
        Jó napot Kívánok! Nemrég voltam vérvételen ,ahol TSH-t FT-4-et anti-TPO-t Prolaktint valamint glülóz 0-120at vizsgáltak viszont én pár nappal előtte beszedtem egy eseményutáni tablettát (escapelle). A kérdésem az lenne ,hogy ezeknek a...
        Tisztelt Doktornő! 2014 júniusában diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy túlműködést. Azóta 15 kg súlyfelesleget szedtem fel. Szeretném megkérdezni, hogy a megfelelő étrenddel és edzéstervvel sikerül valaha leadnom ezt a felesleget?
        Kedves Doktornő! 5 és fél éves kisfiamat túlzott izzadékonysága miatt vittem el endokrinológushoz. Egy vérvizsgálatot kértek,amiben 3 értéknél látható eltérés. A GOT:69 (referencia értéke 6 és 47 között van). A GPT :4 (ref.ért:6 és...
        Kedves Doktornő! 1 éve diagnosztizálták nálam az autoimmun pajzsmirigy alul működést. A 8-9 körüli értékről le tudtuk csökkenteni 1-2 körülire a TSH- mat , most 100 mikro Letroxot szedek. Elvileg az értékeim jók, de sajnos a tüneteim nem...
        Tisztelt Doktornő! Férjem a pajzsmirigyében duzzanatot érzett. Az UH vizsgálat szerint a bal lebeny mérete: 31mm * 34mm * 53mm, az állományt szinte teljesen egy 33mm legnagyobb átm. vegyes echogenitású göb tölti ki, melyen belül cystosus...
        Jó napot! 32 éves férfi vagyok, kb. 8 éve pánikbetegséget és depressziót diagnosztizáltak nálam. 1 évig gyógyszeres kezelést kaptam, nem hozott kielégítő eredményt. Az eltelt 7 évben a betegségem tünetei enyhültek, de még így is...
        Tisztelt Doktornő! 16 éves koromban diagnosztizáltak alul működő pajzsmirigy problémát nálam és göböm is van. Kedden voltam loboratóriumi vizsgálaton és a koleszterin értékem 6.41 volt a az Ldl koleszterinem pedig 4.01. Az lenne a...
        Tisztelt Doktornő! Férjemmel lassan két éve szeretnénk második gyermeket, azonban ez idáig nem sikerült újra teherbe esnem. A kivizsgálások során, a terheléses inzulin és glükóz értékeim a következőképpen alakultak: Glükóz 0.perc:...
        Kedves Doktornő! Lassan 1 éve, hogy különböző tünetek jelentkeztek nálam, amivel sokáig nem foglalkoztam, de egyre rendszeresebben történő megjelenésük már felkeltette a figyelmemet esetleges problémákra.A tüneteim: -10kg...
        Tisztelt doktornö Julianna vagyok ès 12 ève van problèmám pajzsmiriggyel 2007-ben meg is mūtöttek vele ès sajnos azota a Tsh szintem 0.34,0.19,0.28, Euthyrox100-at szedek jelenleg de mivel hiztam a mūtèt után nem tudok fogyni ès szivproblèmáim...
        Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Pár éve pajzsmirigy túlműködésem van és úgy tűnik időszakosan szednem kell majd gyógyszert egész életemben, hogy a TSH és FT4 hormonok szintje nagyjából normális szinten legyen! A gyógyszer sajnos egyrészt...
        Tisztelt Doktornö! Szeretném a segitségét kérni mivel 20 éve mütöttek toxikus diffus golyvával, ezután sokáig pajzsmirigy tulmüködésem volt. Majd következett egy nyugodt idöszak és most 4 éve alulmüködésem van.A pajzsmirigy bal...
        Jó napot! Arról szeretnék érdeklődni, hogy a leírt betegség ellenére esélyem lehet e a teherbeesésre, ha rendszeresen születésem óta szedem a Letroxot, fél évente járok ellenőrzésre. Ebben a betegségben szenvedőknek mennyi esélyük lehet...