• Gyulladások, szőr a mellbimbó körül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám az lenne, hogy nagyon szőrös a mellbimbóm, és a körülötte lévő bőr. Rengeteg, erős, fekete szőrszál nő folyamatosan. Naponta szedem, mert minden nap nő új. A szőrnövekedésem az egyéb területeken nem erős, normális szinte mindenhol, egyedül a bikinivonal problémás terület még. A másik nagy probléma ebből fakadóan, hogy mind a mellbimbómon, mint a bikinivonalamon göbök, hegek, pattanások vannak. A mellbimbóm határa már nem is látható, mert a bőr a sok pattanástól elszíneződött körülötte. A ciklusom normális, viszont az arcom nagyon pattanásos (23 évesen), és a hátamon, mellkasomon is sok van. Mi lehet ennek az oka? Milyen végleges szőrtelenítéssel érdemes eltávolítani a szőrt, mert így tönkremegy a bőröm? Köszönettel, csigabiga

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szőrösödés témában

        Kedves Csigabiga! A fokozott szőrösödés és pattanásosság miatt egy nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelést kellene felkeresnie. Ez alapján lehet tisztázni, hogy van-e hormonális eltérés, illetve ha igen, azt lehet kezelni. A szőr eltávolításához a lézerkezelés a leghatékonyabb.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 25., 19:26; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: