• Szteroid,here zsugorodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt,Doktor úr/nő!A következő a problémám,két hónapja abba maradt szteroid kúrám során rosszul alkalmaztam és tudtomon kívül anabolikus helyett nagy tesztoszteron tartalmú szerhez jutottam!Mivel nem voltam tisztában hogy nagy tesztoszteron tartalmú szert használok ráadásul kevés edzéssel tettem mind ezt, így ez szerintem aromatizálódott ösztrogénné!Panaszaim:érzéketlen here és pénisz, here sorvadás,pénis zsugorodás,szörzet gyengülés,fizikai gyengülés, mellesedés,nőiesedés! Voltam urológusnál,here sorvadást állapított meg,nem volt naprakész ezzel kapcsolatban,mondta is nem ért az ilyen illegális szerekhez, vérképet csináltatott,de mire fogadni tud az mindig hetek kérdése! Kérdésem a következő:Javítható-e a problémám,ha igen hogyan, és mennyi idő alatt tud ez helyre állni? Fontos lenne hogy minél elöbb felvilágosító választ kapjak erről a dologról hogy tudjam mire számítsak,mert a kivizsgálások nagyon akadozva haladnak,ez a dolog pedig eléggé megkeseríti az életemet jelenleg! Előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a szteroid témában

        Tisztelt kérdező! Egyelőre annyit tud tenni, hogy nem szed semmilyen hormontartalmú gyógyszert, és hagyja regenerálódni a szervezetét. Nem írta mennyi ideig szedte a szert. Ha a szedés nem okozott visszafordíthatatlan károsodást, van remény arra, hogy a kiürülés után magához térjen a nemi hormon termelése. (Ehhez a here hormontermelésének kell visszatérnie, amit most a kívülről bevitt hormonkészítménnyel elnyomott.)A nemi hormon termelés visszatérése várhatóan a nemi működéssel kapcsolatos panaszait meg fogja szüntetni, a mellmegnagyobbodás csökkenése a jelenlegi mérettől is függ. Az anabolikus készítménnyel sem járt volna jobban, ezek szedésekor is nagyon sok visszafordíthatatlan károsodás alakulhat ki. Kérem ha rendbe jön ne szedjen soha ilyen készítményeket!Endokrinológiai szakrendelést javaslok felkeresni, itt ugyanis nagyobb eséllyel fordulnak meg önhöz hasonló betegek.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 28., 07:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 30., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó