• Androcour 100 mg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az előzmények: Tisztelt doktor nő/úr Szeretném kikérni a véleményét,hogy ön is javasolja-e az androcour 100mg szedését vagy sem.Tünetek:Egy év alatt 30 kg plusz,5 hónapja menstruálok szinte megszakítás nélkül,rengeteg pattanás,szőrösödés,zsíros haj. Voltam vérvételen ahol:203,5 ng/dl lett az eredmény a tesztoszteron szintemet illetően.Ezután elküldtek hasi ultrahangra ahol PVO-t állapítottak meg.Erre írta fel az orvosom a gyógyszert,min 6 hónapig kellene szednem,de ahogy hallottam elég káros a májra. Ön mit javasol kezdjem el szedni,vagy keressek más alternatívát?Sürgős lenne a válasza. Köszönöm Üdv:lavazza25 2010-08-16 10:22:10 Tisztelt kérdező! A tesztoszteron szint kifejezetten magas. Csak ennek a mérése alapján állapították-e meg a diagnózist vagy történtek egyéb vizsgálatok? Gondolom PCO (polycystás petefészek szimdróma ) a megaállapított diagnózis, a "PVO" elírás. Az ilyen magas tesztoszeteron szint hátterét részletesen ki kell vizsgálni, ezt nőgyógyászati endokrinológiai szakrendelésen, ha ilyet nem talál endokrinológiai szakrendelésen kezdeményezheti mihamarabb. Mindenképpen lássa azonban nőgyógyász is, mert ez a hosszas vérzés gondokat okozhat. Kedves doktornő Köszönöm a gyors választ.Igen elírás volt :)PCO akart lenni.Endokrinológus vévétel és hasi ultrahang alapján állapította meg a betegséget (mindkét petefészkemben sok apró ciszta van).Erre írták fel ezt a gyógyszert.Sajnos ahogy olvastam elég rossz hatással van a májra ,ill a háziorvosom megkérdőjelezte, hogy biztosan ezt kell szednem?Ezért bizonytalanodtam el egy picit.A gyógyszert ma váltottam ki és hamarosan el is kellene kezdenem szedni.Ha ön is azt mondja hogy ezt kell szednem,akkor esetleg tud ajánlani valami májvédőt,ami nem befolyásolja a gyógyszer hatását?Ezt fél éven át kell szednem minimum és 100mg-os. Előre is köszönöm a válaszát. ÜdV:lavazza25 Kedves Kérdező! Kérem, az előzményeket is csatolja, nem tudjuk visszakeresni a rendszer anonimitása miatt, és napi 100 levelet kapunk.

        Dr. Fáklya Mónika válasza a endokrin témában

        Tisztelt kérdező! A PCO kezelésének több alternatívája van. Mivel a betegséget az elhízás és annak következtében fellépő petefészek működési zavar okozza, az első és talán legfontosabb teendő az életmódváltás és a fogyás. Fontos a testmozgás is, nem csak a diéta. Napi 1200 kCal bevitele javasolt 5 alkalomra elosztva és legalább heti 4-5 alkalommal legalább fél óra testmozgás. Ez eleinte lehet tempós séta, majd ahogy edzettebbé válik, növelheti a terhelést. E mellett szoktak adni férfi hormon ellenes hetóanyagot tartalmazó fogamzásgátló gyógyszert pl. Diane-35, ill. ha cukoranyagcser zavar is kíséri a betegséget metformin tartalmú készítményt. Az ön konkrét esetét meg kell beszélnie a kezelőorvosával, mert ennyi adat ismeretében nem szeretnék ebben dönteni. Így felvázoltam a lehetséges alternatívákat, de a döntést kettőjük megbeszélésére bízom.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 18., 15:13; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...