• Hypoparatyreosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt, Kedves Doktor nő! Nagyon szépen köszönöm, h válaszolt! A problémám, h akihez járok egyáltalán nen érdekli a panaszom, h mennyire fájnak a csontjaim. Márciusban múlt egy éve, h először voltam nála, már akkor, nagyon alacsony volt a D-vitszint, nem foglalkozott vele, vagy átsiklott felette. Az utosó konzultáció pedig telefonon történt, kb. áprilisban, amikor is közölte, h ő ezzel nem tud mit, mármint a csontszcintrágfia eredményével és a panaszaimmal sem- legalábbis ez volt a lényege. Valamint, nem is elenőrizte a D-vit-t. A se Ca és P- szintet időnként nézte, amik jók voltak. Ám szedem a Hypothyazidot tavaly június óta, a K-szint, 3, 5 volt, amit szintéén nem ő nézett, hanem egy neurológus, miután, mondtam, h fáradékony vagyok, zsibbadok, a Mg is alsó határon volt, miután már szintén a neurológus javaslatára szedtem a Mg-t, ill. ő írt fel K-Mg port. Tehát ez az orvos egyetlen egy szóval sem mondta, h menjek viszza, és igen érdektelen ezzel a dologgal kapcs-ban. Közölte, ő nem tud mit kezdeni ezzel, de a reumatológus sem, mivel ha a D-vit.-t emelik csökkenteni kell az A.T.10-t, ami nem az ő hatásköre, és nem is ért hozzá, ahogy kivettem. A csontféjdalom már olyan rossz, h sokszor sírok. Elég csak rákönyökölnöm a combomra, egy nagyon kicsit menyomodik a mellkas-,szegycsont, és az összes csontom , farcsont, szemérem, koponya, és ami cak létezik, fáj. Nem tudom mitévő legyek . Mikor megszünt az A.T 10 próbálkoztak Alpha d3-al sikertelenül, mert nagyon zsibbadtam. Akkor eldöntöttem, behozatom külföldről a gyógyszert, és nem játszok tovább. Az orvos(más kh-ban( közölte zsibadni is fog. Próbáltam kérni, h kedvezményt kapjak a gyógyszerre a klinikán, amit előzöleg megérdeklődtem az OGYI-nál, ott mondták van rá lehetőség, h a külföldről behozott gyógyszerre lehet kérni, a kezelőorvosnak kell kitölteni egy nyomtatványt, ami az OGYI oldalán megtalálható, és elbírálják- ebben sem segített. Már elég sok endokrinológusnál voltam, nem túl jó tapaszatalatokkal, de sajnos azt látom a mai napig gyerekcipőben van ennek a betegségnek az orvoslása, ahoogy 24 évvel ezelőtt is. Olvastam a kedves doktornő írását a hypoparatyreosissal kapcs-ban, ami nagyon megfogott, mert azt éreztem, hogy nagy tapasztalattal rendelkezik, ill tudással ezzel kórral kapcsolatosan. Tényleg nem tudom mit tegyek, tanácstalan vagyok. Nem akarok olyan valakihez visszamenni, vagy jelentkezni, akinek terhes ez az egész, és nem érdekli. A csontszcintigráfiát sem ő végeztette. Foglalkozásomat tekintve Ápolónő vagyok. Nagyon kérem adjon valamilyen útmutatást, vagy olyan szakemeber nevét, aki érdemben tudna tenni valamit, vag segíteni. Egy elkeseredett lány. Köszönettel és tisztelettel.

        WEBBeteg Szakértő válasza a mellékpajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A doktornő azt kérte, hogy küldjük el Önnek e-mail címét, mert érdemben inkább privát levelezésként tudna segíteni. Kérem, írjon a [email protected] e-mail címre Dr. Fáklya Mónika doktornőnek, hivatkozva ezen kérdésre, esetleg bemásolva azt. Üdvözlettel, Sztankó Péter főszerkesztő


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010. augusztus 07., 12:33; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: