• Hypoparatyreosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt, Kedves Doktor nő! Nagyon szépen köszönöm, h válaszolt! A problémám, h akihez járok egyáltalán nen érdekli a panaszom, h mennyire fájnak a csontjaim. Márciusban múlt egy éve, h először voltam nála, már akkor, nagyon alacsony volt a D-vitszint, nem foglalkozott vele, vagy átsiklott felette. Az utosó konzultáció pedig telefonon történt, kb. áprilisban, amikor is közölte, h ő ezzel nem tud mit, mármint a csontszcintrágfia eredményével és a panaszaimmal sem- legalábbis ez volt a lényege. Valamint, nem is elenőrizte a D-vit-t. A se Ca és P- szintet időnként nézte, amik jók voltak. Ám szedem a Hypothyazidot tavaly június óta, a K-szint, 3, 5 volt, amit szintéén nem ő nézett, hanem egy neurológus, miután, mondtam, h fáradékony vagyok, zsibbadok, a Mg is alsó határon volt, miután már szintén a neurológus javaslatára szedtem a Mg-t, ill. ő írt fel K-Mg port. Tehát ez az orvos egyetlen egy szóval sem mondta, h menjek viszza, és igen érdektelen ezzel a dologgal kapcs-ban. Közölte, ő nem tud mit kezdeni ezzel, de a reumatológus sem, mivel ha a D-vit.-t emelik csökkenteni kell az A.T.10-t, ami nem az ő hatásköre, és nem is ért hozzá, ahogy kivettem. A csontféjdalom már olyan rossz, h sokszor sírok. Elég csak rákönyökölnöm a combomra, egy nagyon kicsit menyomodik a mellkas-,szegycsont, és az összes csontom , farcsont, szemérem, koponya, és ami cak létezik, fáj. Nem tudom mitévő legyek . Mikor megszünt az A.T 10 próbálkoztak Alpha d3-al sikertelenül, mert nagyon zsibbadtam. Akkor eldöntöttem, behozatom külföldről a gyógyszert, és nem játszok tovább. Az orvos(más kh-ban( közölte zsibadni is fog. Próbáltam kérni, h kedvezményt kapjak a gyógyszerre a klinikán, amit előzöleg megérdeklődtem az OGYI-nál, ott mondták van rá lehetőség, h a külföldről behozott gyógyszerre lehet kérni, a kezelőorvosnak kell kitölteni egy nyomtatványt, ami az OGYI oldalán megtalálható, és elbírálják- ebben sem segített. Már elég sok endokrinológusnál voltam, nem túl jó tapaszatalatokkal, de sajnos azt látom a mai napig gyerekcipőben van ennek a betegségnek az orvoslása, ahoogy 24 évvel ezelőtt is. Olvastam a kedves doktornő írását a hypoparatyreosissal kapcs-ban, ami nagyon megfogott, mert azt éreztem, hogy nagy tapasztalattal rendelkezik, ill tudással ezzel kórral kapcsolatosan. Tényleg nem tudom mit tegyek, tanácstalan vagyok. Nem akarok olyan valakihez visszamenni, vagy jelentkezni, akinek terhes ez az egész, és nem érdekli. A csontszcintigráfiát sem ő végeztette. Foglalkozásomat tekintve Ápolónő vagyok. Nagyon kérem adjon valamilyen útmutatást, vagy olyan szakemeber nevét, aki érdemben tudna tenni valamit, vag segíteni. Egy elkeseredett lány. Köszönettel és tisztelettel.

        WEBBeteg Szakértő válasza a mellékpajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! A doktornő azt kérte, hogy küldjük el Önnek e-mail címét, mert érdemben inkább privát levelezésként tudna segíteni. Kérem, írjon a [email protected] e-mail címre Dr. Fáklya Mónika doktornőnek, hivatkozva ezen kérdésre, esetleg bemásolva azt. Üdvözlettel, Sztankó Péter főszerkesztő

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010. augusztus 07., 12:33; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 19:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...