• Pacsi

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/ur! Kb két hete nyelési nehezítettségem van.állandó idegentestérzésem van az ádámcsutkám körül.Laborban csak a TSH mutatott eltérést/6,4/.F-O-G negatív,Nyaki uh sem szerekezeti sem nagyságbeli eltérést nem mutat!A gombócérzés viszont meg van!Milyen további vizsgálatokat javasolna? Milyen dg. merül fel önben!Tisztelettel várom válaszát és előre is köszönöm!!!!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelési nehézség témában

        Tisztelt Pacsi!
         
        A TSH értéke min. magasabb a nálunk meghatározott normáltartománynál, de ez teendőt nem igényel. Ha a nyaki uh a pajzsmirigyet is vizsgálta és normális méretűnek találta, akkor valószínűleg nem pajzsmirigy betegség okozza a tüneteit. Negatív f-o-g után a nyelőcső motilitászavara, esetleges regurgitátios problémák (reflux betegség) merülnek fel, ezzel gastroenterológushoz kellene fordulni. Idegesség, feszültség is felvetődő problémák, ezt is gondolja át.

        Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István  belgyógyász kardiológus-endokrinológus
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-13 08:41:37; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: