• TSH értékkel kapcsolatos probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009 decemberében a jobb mellbimbóm vérezni kezdett.Mammográfia UH nem mutatott ki semmit,majd jött a feltöltés, mely majdnem eredménytelen volt a tej csatorna teljes / állítólag / eldugulása miatt.Műtétet javasoltak,megkerestem az ajánlott sebészt,műtét előtti teljes kivizsgálás jött,de az altató orvos a magas TSH / 14.57 és 9.68 között mozog / nem vállalta az altatást.Pajzsmirigy vizsgálat következett egy csomóból mintát akartak venni a bal lebenyben lévő csomó, rákos kizárása miatt,de olyan kemény volt,hogy nem lehetett,erre azt mondta az orvos,hogy lényegtelen jó indulatú.Amit gyógyszert kiírt a TSH leszorítására nem emelte meg 1/2 szemről a szívritmus zavarom miatt. Ez a dózis sehová sem mozdította 4 hét alatt a TSH-t.Így a műtét csak odázódik én pedig attól tartok,hogy nagyobb baj is lehet ebből. A gyógyszer neve: Letrox 50. A lapomra is ráírta az orvos,hogy emelni nem lehet! Szív ritmuszavarra Rytmonorm és Concor ,továbbá Nitromint szedek. Kissé megszaporodott az 1/2 szemtől ugyan az aritmiám,de valamit csak lehet tenni? Nincsen más fajta gyógyszer a TSH leszorítására.Mennyire veszélyes ezzel az értékkel altatni? Itt is megoszlik a háziorvos és az altató orvos véleménye. Nyilván az altató és sebész orvos véleménye előttem az elsődleges,de kérem segítsen eligazodni és tanácsot adjon.Debrecen Kenézy kórházban műtenének,már egy fél éve.Köszönettel

        Dr. Boros Miklós válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! A pajzsmirigy funkció beállítása szükséges a műtét előtt. Az altathatóság véleményezésében az aneszteziológus véleménye a döntő. A pajzsmirigy hormon pótlásárára több cég is készít gyógyszert. Javaslom, hogy konzultáljon endokrinológussal és kardiológussal, történjen TSH ellenőrzés. Ezen eredmények birtokában lássa az aneszteziológus. Nagy tapasztalatú endokrinológiai szakrendelést keressen fel.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 27., 14:05; Megválaszolva: 2010. július 28., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...