• Pajzsmirigytúlműködés, gombócérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 évvel ezelőtt pajzsmirigy túlműködést állapitottak meg nálam. Napi fél tabletta methotirint szedtem. Az elmúlt időszakban a pajzsmirigyem megduzzadt, nehezen tudtam nyelni. A gyógyszert abbahagytam kb. 2 honapja,de még mindig erzem a "gombócot" a torkomban nyeléskor. Két héttel ezelőtt voltam laborvizsgálaton, a tsh3 vizsgalat eredménye normál értéken belül volt. Elképzelhető, hogy a jó labor ellenére még mindig valami gond van a pajzsmirigyemmel? (Pillanatnyilag Angliában élek, elküldtek vizgálatra, várólistára kerültem, nem tudni meddig.)

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        A pajzsmirigy esetleges megnagyobbodása nem mindig jár a pajzsmirigy működészavarával, azaz Önnek lehet strumája /"golyva"/ normális hormonértékek mellett is. Pajzsmirigybetegeknél sokszor van ún. "gombócérzés" jelentősen nagyobb pajzsmirigyállomány nélkül is. Ha a TSH jó, akkor funkcionálisan nincs probléma, a többit egy ultrahangos vizsgálat döntheti el. A vizsgálat elkészültéig kis dózisban nyugtató szedését javaslom.

        Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István endokrinológus-belgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-13 08:39:02; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: