• Állhat az inzulinrezisztencia emögött?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm mai válaszát. -Kedves Kérdező! Rövidre fogom a válastr. Legjobb lenne egy 24 órás szöveti cukormonitor felhelyezése, ami megmutatja, hogy vannak-e hypoglycaemiás epizódjai. Erre több kórházban is van lehetőség, ha megírja, hol lakik, segítek, hova forduljon. Az eredmény mindenképpen nagyban segítene annak eldöntésében, merre kell továbblépnei, annál is inkább, mert az inzulinszinteji nem jelentősen magasak, az nem magyarázza véleményem szerint, látatlanban, az eredményeket. Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus Segítségét előre is köszönöm, Győr környékén élek, Győrtől 25 km-re. Az eredeti levelembe még annyit elfelejtettem írni, hogy a 44 kilóról egy év alatt az eredeti 48 helyett 55-re híztam fel, és nagyon sok a hasamra jött fel, úszógumi szerűen. (Eddig nekem hasam nem volt soha.) Meg ahogy utána olvastam az esetleges PCOS-től is tartok egy picit, mert a menzeszem soha nem volt rendszeres. 3 havonta jött meg, most is csak fogamzásgátlóval rendszeres. köszönöm előre is az újabb segítséget.

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukor témában

        Kedves Kérdező! Nem gondolom, hogy az inzulinrezisztencia áll bármilyen szinten is a probléma hátterében, de azt mindenképpen javasolni tudom (annak ellenére, hogy alapvetően gyermekgyógyász vagyok), hogy a felesleges kilóktól amennyire lehetséges, próbáljon megszabadulni. A győri Kórházban Gál Veronika doktornőt javasolnám, ő is gyermekgyógyász és diabetológus, hivatkozzon nyugodtan rám, ő tovább tud Önnek segíteni, hogyan tud szöveti cukormonitorhoz jutni (CGMS).

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 22., 11:44; Megválaszolva: 2010. július 23., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...