• Van-e pajzsmirigy gyulladásom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy az oldalukon olvastam a pajzsmirigy hormonnal kapcsolatos cikket, hogy mikor túlteng, vagy alul teng. Nekem már kb négy éve van problémám vele, kórházról, kórházra küldözgettek, nagyon sokszor vettek tőlem vért, meg is ultra hangozták, de mindig olyan eredmény jött ki hogy nincs bajom. Az utolsó vizsgálatokra már nem bírtam elmenni, annyira kimerítettek a várakozások és az h minden orvos nem tudott értelmes választ adni a problémámra. A cikkükből a túltengésre következtetek, hiszen fokozott étvágy mellett nem tudok hízni egy dkg-ot se, az izzadásom nagy mértékben jelen van még akkor is ha odakint hideg van, és nagyon flusztráló, hogy még fel sem vettem szinte a pólót és már hatalmas izzadtság folt van rajtam, erre semmilyen szer nem hatásos, nedves a bőrőm, aludni egyáltalán nem tudok, 3-4 óra után felébredek minden éjszaka, és a mensesem is rendszertelenül jön meg. Valamint ami még nincs a cikkhez írva, nekem folyamatosan kézzel tapintható, és szemmel is látható, hogy a nyirokcsomóim meg vannak duzzadva, és ez néha száj zsibbadással is jár. Amikor felidegesítem magam valamin akkor akkora lesz, hogy nem kapok levegőt, egyszer ezért már kórházba is kerültem, ahol infúziót kaptam! Mit tegyek? Tényleg pajzsmirígy problémám van? Válaszát köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Hölgyem! A pajzsmirigybetegségek relatíve jól diagnosztizálható problémák. Ha a funkció rendben van, akkor a pajzsmirigytúlműködés teljes biztonsággal kizárható, ha az ultrahang is normál szerkezetet ír le, más irányban kell a kiváltó okot keresni. Kérje háziorvosa segítségét.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 20., 09:35; Megválaszolva: 2010. július 21., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tzsztelt Doktornő Az alábbi pajzsmirigy leletről szeretném tanácsát kérni... A bal lebenyben 3 darab 2,5 - 3 mmm nagyságú echoszegény góc látszik,melyek göböknek megfelelnek.Az isthmus-lebeny határán cystosus jellegű elváltozás. A jobb...
        Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat pár héttel ezelőtt pitvarfibrillációval/magas vérnyomással kórházba szállították, azóta jól van, kiengedték. Felmerült a gyanú, hogy a pajzsmirigy...
        Tisztelt Válaszoló! Idén nyár végén derült ki a pajzsmirigy problémám. Az első TSH- m 0,010 volt. Pajzsmirigy túlműködést állapítottak meg. Felkerestem egy szakembert, majd újabb vizsgálat következett. Szeptemberben a TSH-m 16,55 lett....
        Tisztelt Doktornő. Diagnosztizáltak nálam autoimmun betegséget, de most mégis tanácstalan vagyok, mert szeretnék többet tudni a betegségemről de sajnos a kezelőorvosom amiket elmondott nem egészen értettem meg. Az orvosom szerint van egy...
        3-4 hónapja 950 et mutatott a labor prolaktin szint, elkezdtem szedni bromicoptint 5mg ig. 1 hónapja 550 volt a labor , utána emeltük 7.5mg ra, most pedig megint 500mg ot mutatott pár napja. A referencia értek 290. Az orvos emelni szeretné még a...
        Fiam 9 éves, 139 cm. Csontkor vizsgálaton 2.5 évvel előrehaladott csontkort állapítottak meg. Ezt a 2. metacarpus hosszából, annyi volt a leleten, és egy táblázatból kikeresték, ez hány éves kornak felel meg. Jó ez a módszer? Ha igen, mire...
        Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok). Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer...
        Tisztelt Doktornő/ Úr! Általános, migrén miatti, kivizsgálás során (2018.02.28) a TSH érték 0.25, az FT4 9.5 lett. Endokrinológus szakorvos Hypothyreosis-t állapított meg, 25ug Letrox szedését írta elő, a vérkép alapján, további fizikai...
        Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatra kellene mennem. Problémám, hogy kb 1 év alatt 62 kg-ról 71 kg-ra híztam, holott semmivel nem eszek többet, mint addig. Igaz, hogy ülő munkát végzek és nem sokat mozgok, de már beszereztem egy...
        Tisztelt Doktornő! 40 éves vagyok és szeretnénk egy 3. babát vállalni. Nézettem egy 21. napi hormon panelt, aminek az alábbi eredménye lett: TSH: 3 (0,55-4,78), FT4: 14,35 (11,5-22,70), FT3: 5,10 (3,50-6,50), Anti TPO: 28 (0,00-60,00), Anti...